Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Craiova va beneficia de reabilitare termica prin implementarea unui proiect in cadrul POR

spital-generic-shutterstock.jpg

Doctori lucreaza intr-un spital

In data de 11 martie 2019, Directorul General al ADR SV Oltenia- Doamna Marilena Bogheanu si Domnul Mihail Genoiu- Primar al Municipiului Craiova au semnat un nou contract de finanțare in cadrul POR 2014-2020, Prioritatea de Investitii 3.1– Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizării energiei din surse regenerabile, Operațiunea B – Clădiri publice , in valoare totala de peste 20 de milioane lei.

Obiectivul acestui contract il reprezintă reabilitarea termica a doua corpuri de clădire aparținând Spitalului Clinic de Boli Infecțioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Craiova, in scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale si diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Prin implementarea proiectului se vor obtine cladiri eficiente energetic usor de administrat, care sa asigure, un climat interior corespunzător in ceea ce privește calitatea aerului, confortul termic, vizual si acustic atat pentru pacienti si aparținători, cat si pentru cadrele medicale ce isi desfășoară activitatea in cadrul structurii de sănătate.

Principalele lucrări care urmeaza a fi realizate sunt:

  • Izolarea termică a peretilor exteriori
  • Izolarea planșeului peste subsolul tehnic
  • Înlocuirea tâmplăriei existente din PVC
  • Înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu corpuri echipate
  • Montarea de sisteme alternative de energie-panouri solare
  • Înlocuirea conductelor de distribuție apa calda menajera si apa rece.

Bugetul total al contractului este de 20.688.226,9 lei, din care finanțarea nerambursabila este de 14.734.349,2 lei.

Pana la aceasta data, in cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Primaria Municipiului Craiova a depus un număr de 24 de aplicații . Dintre acestea, au fost semnate 7 contracte prin care este solicitata suma de 18.841.214,28 euro.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.