Primul observator astronomic din istoria municipiului Targu Mures va fi construit din fonduri publice

lei00091bancnote-605x.jpg

In urma unei investitii de circa 650.000 de lei, care va fi efectuata din bugetul local, Primaria Targu Mures va construi in acest an primul observator astronomic din istoria orasului, in cel mai inalt punct din oras, in zona de agrement Platoul Cornesti.

Anuntul a fost facut de consilierul primarului din Targu Mures, Claudiu Maior, care a mentionat ca, la ultima sedinta a Consiliului Local, a fost aprobata finantarea studiului de fezabilitate, in valoare de 9.800 de lei, si fondurile necesare constructiei observatorului astronomic si dotarii acestuia, de 641.500 lei.

“Departe de aglomeratia orasului, un ochi urias va cerceta in curand Universul. Aici ne referim la viitorul observator astronomic de la Platoul Cornesti, pentru care in momentul actual se achizitioneaza aparatura necesara. Prin realizarea acestei investitii se ofera posibilitatea de a urmarii prin luneta spectacolul boltii ceresti, constituindu-se ca un loc al pregatirii in domeniul astronomiei dar si de recreere atat pentru copii cat si pentru adulti”, a aratat consilierul primarului.

Claudiu Maior a subliniat ca aceasta investitie poate oferi posibilitatea desfasurarii orelor pentru elevii din clasele mici, dar si pentru cei ce au in obiectul de studiu mecanica cereasca.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.