Spitalul de psihiatrie Sfantul Nicolae din Roman va fi reabilitat termic prin Regio

Roman-1.jpg

Spitalul De Psihiatrie Sfantul Nicolae din Roman va beneficia de o finantare nerambursabila an valoare de 990.000 EURO prin Programul Operational Regional 2014-2020 (REGIO), Prioritatea de investitii – 3.1 B- Sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice, ca urmare a initiativei Consiliului Judetean Neamt.

Contractul de finantare a fost semnat la Roman, pe 19 iunie 2018, intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Dl Vasile Asandei, Director General si Judetul Neamt, in calitate de beneficiar, prin Dl Presedinte Ionel Arsene.

Proiectul va avea o durata de implementare de 60 de luni si are ca obiectiv cresterea eficientei energetice intr-o cladire a Spitalului de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman, ca urmare a realizarii masurilor de crestere a eficientei energetice, in termen de 5 ani de la finalizarea investitiei.

Prin proiect vor fi realizate lucrari de reabilitare termica a elementelor de anvelopa, de reabilitare a sistemului de incalzire si a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si termice pentru consum propriu, lucrari de instalare/ reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare si ventilare mecanica pentru asigurarea calitatii aerului interior, de reabilitare si modernizare a instalatiilor de iluminat.

Cu aceasta ocazie vor fi reparate elementele de constructie ale fatadei, ale acoperisului tip terasa, vor fi refacute finisajele interioare si va fi inlocuita instalatia de distributie a apei reci si a colectoarelor de canalizare menajera si pluviala din subsolul si demisolul cladirii spitalului pana la caminul de canalizare si vor fi create facilitati pentru persoanele cu dizabilitati.“

“Autoritatile publice din Regiunea Nord-Est, atat din mediul urban, cat si rural, au avut la dispozitie o alocare financiara de 62 mil Euro pentru investitii care vizeaza reabilitarea termica a cladirilor publice, prin Programul Operational Regional. Il felicit pe Dl Presedinte Ionel Arsene, care a profitat de aceasta oportunitate, in beneficiul spitalelor din judetul Neamt. Pe langa proiectul de la Roman, de rezultatele caruia vor beneficia atat pacientii, cat si cei 88 de angajati, vor fi realizate astfel de investitii si la Spitalul Judetean Neamt si Spitalul din Bicaz” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

Sursa: ADR NORD EST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.