Sprijin financiar de la stat pentru tinerii care studiază în străinătate

Mara-Mares.jpg

Autoritățile lucrează la un proiect prin care tinerii care vor să studieze în străinătate vor putea primi un sprijin financiar din partea statului, anunță un comunicat al Cancelariei prim-ministrului. Banii vor fi returnați doar dacă beneficiarul va alege să rămână în străinătate la finalul studiilor.

”Pentru că simt nevoia să vă spun despre discuția extrem de interesantă pe care am avut-o astăzi cu Tinu Bosinceanu, fondatorul Upgrade Academy, o companie românească fondată în 2017, formată dintr-o echipă de tineri profesioniști care au studiat în străinătate și care astăzi ajută sute de tineri români să aplice la universități din străinătate, ghidându-le parcursul și procesul de aplicație încă din clasa a 9-a.

Ideea lor a pornit de la dorința de a da ceva înapoi României și tinerilor români care vor să facă performanță, iar scopul lor este de a crește șansele acestor tineri de a fi admiși la universități din top 100 mondial. Își asumă, prin munca lor, destinele a foarte mulți tineri buni. Și fac o treabă excelentă în a-i sprijini și îndruma, iar dovadă o face faptul că astăzi au în palmares peste 500 de tineri români care, sub îndrumarea lor, au intrat la cele mai bune universități din lume.

De ce ne-am întâlnit cu ei? Pentru că, așa cum am mai spus-o de nenumărate ori (și nu ma voi opri până nu o să văd rezultate), eu cred că rolul Guvernului este de a lua măsuri pentru a inversa trendul de exod al creierelor și de a vedea în românii absolvenți de studii în străinătate o resursă de care România are nevoie și care merită sprijinită.

Așa cum am anunțat, lucrez la un proiect de finanțare a tinerilor talentați și merituoși și a celor care, din motive socio-economice, nu iși permit să suporte costurile de pe perioada studiilor în străinătate. Ne gândim la o formă de împrumut, care după finalizarea studiilor va fi restituit de cei ce aleg să urmeze o carieră în afara țării, și care nu va mai trebui restituit de cei care revin în țară. Terms and conditions apply. La modul cel mai onest, eu cred că lipsa banilor nu mai trebuie să reprezinte o barieră pentru tinerii care ar avea șanse reale să fie admiși la studii la o universitate de top din afara României. Și ni-i dorim înapoi acasă, apoi, cu bazinul de experiență dobândit la cele mai prestigioase universități din lume.

Ar fi greșit și chiar arogant să pretindem că noi avem soluția ideală. Nu o avem. Dar o căutăm, ascultăm, facem research, adunăm toate datele și tot feedback-ul posibil așa încât să facem cel mai bun proiect. Așadar, avem mare nevoie de expertiza celor de la Upgrade Academy, și le mulțumesc sincer că sunt dornici de colaborare”, declară consilierul de stat Mara Mareş.

Sursa: www.facebook.com/maramares.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.