Sprijin practic oferit solicitantilor de finantari UE pentru economia rurala

Sprijin practic oferit solicitantilor de finantari UE pentru economia rurala
~ cu ocazia recentului apel al Ministerului Agriculturii ~

In intampinarea tuturor celor care doresc sa candideze cu succes maxim la noul apel de proiecte cu scadenta la finele lunii iulie, recent lansat de Ministerul Agriculturii, referitor la „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” unde sunt eligibile nu numai autoritatile locale de la tara, ci si ONG-urile, institutiile de cult, asociatiile inter-comunitare chiar si persoane fizice colectionare de obiecte de patrimoniu cultural-istoric etc.

Prin parteneriatul strategic creeat intre EUROLINK-Casa Europei (www.Houseofeurope.ro), initiatoarea Platformei „EU-RO Clearing Funds”, Grupul francez specializat in dezvoltarea turismului, amenajarea teritoriului si conservarea patrimoniului Détente Consultants Paris (www.Detente.fr) si Knowledge Management Institute – Romania (www.knomacons.ro), va fi acordat, in conditii exceptionale, sprijin practic si in timp util pe toate aspectele noi ale dosarului de finantare sau acolo unde solicitantii intampina dificultati sau se ciocnesc de diverse obstacole in relatia de comunicare cu autoritatile de gestiune.

Pentru mediul rural romanesc, aceasta sansa de finantare este de-a dreptul unica si ar fi realmente regretabil ca toti cei care si-au pus sperante in aceasta sursa de finantare sa rateze din motive subiective acest izvor de sprijin banesc deosebit de generos pentru etapa care urmeaza.

Pentru informatii suplimentare privind oferta, palmaresul de proiecte la activ in domeniu si programari, toti cei interesati pot consulta site-ul www.structuralfunds.ro, sau contacta secretariatul nostru la adresa de email: [email protected] sau tel/fax: 021.2304997.

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.