Start ONG ofera finantare rapida de 66.000 de euro in lupta cu COVID-19

Bani-pixabay.jpg

Kaufland Romania si Asociatia Act for Tomorrow au decis adaptarea apelului lunii aprilie a programului Start ONG, astfel incat societatea civila sa poata inscrie proiecte care raspund nevoilor comunitatilor in contextul actual.

In functie de evolutia situatiei la nivel national, aceste modificari se pot mentine si in luna mai, tinand cont de nevoile comunitatilor.

Astfel, 66.000 de euro vor fi acordati in luna aprilie ONG-urilor, unitatilor de invatamant, centrelor de copii/batrani si grupurilor informale, pentru dezvoltarea si implementarea proiectelor de responsabilitate sociala, -prin care ajuta comunitatile din care acestea fac parte, in trei domenii cheie: sanatate, social si educatie.

Proiectele vor avea ca beneficiari: copii, batrani, persoane apartinand grupurilor defavorizate, persoane aflate in carantina sau in monitorizare la domiciliu, angajati care prin natura serviciului presteaza munca in conditii de expunere, cadre medicale, cadre didactice.

Cu siguranta trecem printr-o perioada nemaiintalnita, iar mobilizarea pe care o vedem din partea societatii civile este extraordinara. De aceea, adaptam apelul lunii aprilie al programului Start ONG pentru a finanta proiecte ce urmaresc diminuarea efectelor negative cauzate de COVID-19. De la inceput, Start ONG si-a propus sa ofere ONG-urilor mici si la inceput de drum acces la finantare, intr-un mod cat mai simplu, iar in aceste momente este esential sa le sprijinim pentru a putea raspunde nevoilor punctuale din comunitatile lor. Acum, mai mult ca oricand, implicarea face diferenta.”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Apelul corespunzator lunii aprilie va fi lansat miercuri, 25 martie 2020, incepand… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.