Start Up Antreprenorial – un proiect dedicat tinerilor dornici sa aiba propria afacere

tineri_afacere.jpg

tineriIn cadrul proiectului Start Up Antreprenorial, finantat prin POSDRU, se cauta persoane cu varste de peste 18 ani, din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia, dornice sa initieze o activitate independenta sau sa-si dezvolte propria afacere, in vederea participarii la cursurile de competente antreprenoriale. Dintre cele 400 de aplicatii selectionate, 200 vor fi destinate unor studenti cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani. Minimum 200 dintre cursantii selectionati vor fi femei.

Cursurile se vor derula in cursul lunii aprilie si vor fi sustinute in paralel in cele doua regiuni de implementare (Bucuresti-Ilfov, respectiv Sud-Vest Oltenia).

Cei 400 de cursanti vor fi impartiti in 16 grupe, de maximum 25 de participanti, fiecare curs avand o durata de 5 zile. Pe toata durata cursurilor participantii vor beneficia de cazare si masa gratuite (acolo unde se impune), precum si de o subventie in valoare de 300 de lei, acordata la finalizarea cursurilor.

Persoanele care vor absolvi cursul, vor avea, ulterior, posibilitatea de a se inscrie intr-un concurs de idei de afaceri, la finalul caruia cele mai bune 40 de planuri, rezultate din evaluarea unui juriu de specialisti, vor beneficia de un ajutor de minimis in valoare de 25.000 de Euro, pentru a putea fi demarate in mod concret.

Regulamentul de selectie al planurilor de afaceri, impreuna cu formularele tip de completat vor fi publicate in cursul lunii mai.

Pentru inscriere, aplicantii vor trimite un e-mail, pana la data limita de 20 martie 2015 la adresele: [email protected] – Fundatia CADI Eleutheria, [email protected] – Metodo Studii Consultanta Romania (pentru aplicantii cu varsta peste 18 ani care doresc sa initieze o activitate independenta, altii decat cei intre 18 si 25 de ani inmatriculati in invatamantul superior), [email protected] – Universitatea Romano Americana, [email protected] – Universitatea Constantin Brancuşi Targu-Jiu (pentru aplicantii intre 18 si 25 de ani inmatriculati in invatamantul superior).

Aplicatia trebuie sa contina CV-ul candidatului si o scrisoare de intentie, in formatul care poate fi descarcat mai jos. Aplicatiile trimise prin alte mijloace sau care nu respecta formatul scrisorii de intentie nu vor fi luate in considerare.

CV Template
Scrisoare de intentie

Sursa: Metodoromania.com

6 thoughts on “Start Up Antreprenorial – un proiect dedicat tinerilor dornici sa aiba propria afacere”

 1. Ioana Buturuga spune:

  Buna ziua, am participat la acest curs de start up antreprenorial, insa inca nu am primit aceea subventie de 300 ron. Aveti idee cand ar trebui sa intre, deoarece se specifica ca va fii acordata la finalizarea cursului. Multumesc

 2. Nikola Tesla spune:

  Pare aranjata treaba. Lista deja incepe cu 40 de castigatori, apoi urmeaza celilalti fraieri.

 3. vlad spune:

  buna ziua, pe zona Moldovei nu exista un proiect?? (Iasi Piatra Neamt)
  stiu ca a fost o prezentare la o facultate din iasi dar nu am retinut detaliile . si acum nu mai gasesc . multumesc frumos

 4. melania coman spune:

  Si… ca sa ma injurati de tot… S-a schimbat si data de depunere a CV-urilor si scrisorilor de intentie – este 20.03.2015.

  Cu scuzele de rigoare,

  Melania

  1. Finantare.ro spune:

   Multumim mult, Melania!

   Ganduri bune!

 5. melania coman spune:

  Dragii mei,

  Am rugamintea sa verificati noua scrisoare de intentie – aceasta a fost modificata dupa ce am depus anuntul la noi pe website.

  Noul format se gaseste la acest link: http://www.metodoromania.com/wp-content/uploads/2015/02/Scrisoare-de-intentie1.docx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.