Start-up Nation 2017: Controversa inovarii

Start-up-Nation-Romania-01.png

Antreprenorii care au promis ca vor investi in echipamente inovatoare in cadrul programului Start-up Nation si-au sporit sansele sa prinda finantarile de la stat, iar acum sunt tinta nemultumirii unora dintre cei care nu au bifat inovarea si au pierdut. Programul Start-up Nation este finantat si din fonduri europene, insa criteriul inovarii are conditii mult mai lejere decat in practica de la fondurile europene, dupa cum explica un consultant chestionat de StartupCafe.ro. in schimb, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a dat asigurari ca Romania nu va avea probleme in a deconta de la Uniunea Europeana bugetul de 500 de milioane de lei alocat in program pe partea de fonduri UE.

Cele 5 puncte care s-au obtinut prin simpla bifare a criteriului inovarii in planul de afaceri on-line au avut o greutate destul de mare in obtinerea unui loc finantat in programul Start-up Nation.

67% din cei circa 19.000 de aplicanti care s-au inscris corect in programul Start-up Nation au promis ca 25% din bunurile pe care le vor achizitiona vor ingloba tehnologii inovatoare. 84,43% dintre cei finantabili in buget au bifat inovare. Dintre cei care au picat sub linie, pe locurile nefinatabile, doar 53% au bifat inovare, arata statisticile de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Acum, dupa ce aproximativ 8.600 de firme s-au calificat pentru finantarea de maximum 200.000 de lei de la stat, iar 10.300 au ramas pe dinafara, antreprenorii care au beneficiat de criteriul inovatei sunt tinta protestelor unora dintre aplicantii care au ”picat”.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top