AM POAD lanseaza, in consultare publica, Ghidul Solicitantului „Acordarea de ajutoare alimentare si produse de igiena”

por-ghid-finantare.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (AM POAD) din cadrul MDRAPFE, lanseaza, in consultare publica, Ghidul Solicitantului „Acordarea de ajutoare alimentare si produse de igiena” POAD, pentru proiecte in valoare de 59 mil. euro prin care vor fi acordate persoanelor defavorizate din intreaga tara pachete cu ajutoare alimentare si pachete cu produse de igiena.

Pachetele cu ajutoare alimentare POAD (in valoare totala de 50 mil. euro) vor fi distribuite cu o frecventa de patru ori pe an, iar pachetele cu produse de igiena (in valoare totala de 9 mil. euro) vor fi distribuite cu o frecventa de doua ori pe an.

Persoanele care vor primi pachete cu ajutoare POAD sunt: a) familiile si persoanele singure carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat, acordat in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; b) familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei, acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile ulterioare; c) persoane/familii aflate temporar in situatii critice de viata (victime ale calamitatilor, ale violentei domestice, persoane dependente etc) si care se afla in situatii deosebite de vulnerabilitate.

Solicitantul eligibil pentru aceste proiecte este MDRAPFE (prin Serviciul Implementare POAD), in parteneriat cu prefecturile si primariile din intreaga tara.

Apelurile de proiecte aferente acestui ghid vor fi deschise in sistemul informatic MySMIS2014 la inceputul lunii septembrie 2017.

Propunerile sau observatiile se pot transmite pana la data de 5.09.2017 la adresa de e-mail: [email protected]

Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) are o alocare totala de peste 518 mil. euro si are in vedere reducerea saraciei extreme prin distribuirea de alimente de baza (sub forma de pachete alimentare si mancare preparata), de materiale scolare pentru copii, trusouri pentru nou-nascuti, articole de imbracaminte si incaltaminte si produse de igiena catre persoanele cele mai defavorizate.

Ghidul solicitantului

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.