Start-up Nation 2017: Ministrul s-a plans de un “blocaj iminent” si dupa 6 zile spune ca totul e rezolvat. Ce spune sindicatul

bani-660x330.jpg

Sase zile de foc pentru Programul Start-up Nation, prin care statul ar urma sa acorde firmelor mici si mijlocii foarte noi pana la 44.000 de euro pentru investitii: pe 10 mai 2017 ministrul pentru Mediul de Afaceri se plangea la premierul Grindeanu si la seful PSD, Liviu Dragnea, de un “blocaj iminent” in program, din cauza lipsei de personal si a salariilor mici, iar marti, 16 mai, acelasi ministru spune ca problema s-a rezolvat. UPDATE. Ministrul Petrescu a declarat, pentru StartupCafe, ca a depus la Parlament si amendamente de majorare a salariilor personalului nemultumit care trebuie sa implementeze programul pentru IMM-uri. UPDATE 2: Sindicalistii asteapta rezultate concrete.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, le-a trimis, pe 10 mai 2017, premierului Sorin Grindeanu si presedintelui Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea, cate o scrisoare. Adresele au fost inregistrate pe 11 mai la registraturile Secretariatului General al Guvernului si Camerei Deputatilor, iar marti, 16 mai, site-ul Stiripesurse.ro le-a publicat integral.

In cele doua scrisori, Petrescu li se plangea sefilor sai ca Programul Start-up Nation se confrunta cu un “blocaj iminent”:

“(…) Va informam ca ne confruntam cu un blocaj iminent in implementarea noului program Start-up Nation”.

Apelul disperat al lui Petrescu venea dupa ce sindicalistii din Oficiile Teritoriale pentru IMM-uri, aflate in subordinea Directiei Politici Antreprenoriale a ministerului, l-au anuntat ca vor intra in greva, din cauza volumului mare de munca si a salariilor prea mici.

“In cadrul celor opt Oficii exista un numar total de 89 d posturi de natura contractuala, din care ocupate efectiv numai 76, fapt datorat in special neatractivitatii nivelului salarial, in medie 1.200 de lei net lunar, raportat la volumul ridicat de munca si a specificitatii activitatii pe care o desfasoara personalul din aceste structuri, implicand responsabilitatea angajarii de fonduri nerambursabile” – li se mai plangea ministrul Petrescu sefilor sai, grindeanu si Dragnea.

El a reamintit ca si anul trecut personalul a intrat in greva si a ingreunat derularea programelor de finantare a IMM-urilor care existau atunci. Mai mult, el a atras atentia ca in 2017 numarul beneficiarilor programelor IMM va creste de 11 ori fata de nivelul din 2016, in conditiile in care personalul este “deja mult subdimensionat” pentru activitatile curente pe care le desfasoara.

El a avetizat ca “exista riscul major de a ramane cu poturile noi create neocupate si implicit de a nu dispune de capacitatea tehnica necesara implementarii programului Start-up Nation”, mai ales ca majorarile salariale promise prin viioarea lege a salarizarii bugetarilor ar urma sa se aplice abia din anul 2018.

Marti, 16 mai, StartupCafe.ro l-a contactat telefonic pe ministrul Alexandru Petrescu, care ne-a trimis pe SMS un punct de vedere in care sustine ca, intre timp, Guvernul a rezolvat problema si programul Startup Nation nu mai risca sa se blocheze.

Solutia invocata de Petrescu: transformarea oficiilor cu salariati nemultumiti in agentii pentru IMM-uri.

Mai multe detalii: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.