Ministerul Agriculturii vrea sa scape de intermediarii din exportul cu ovine. Presedintele Romovis: „Orice interventie care ne-ar ajuta sa spargem gheata dintre noi si consumatorul final ar fi extraordinara.“

ovine11.jpg

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa elimine intermediarii din exportul cu ovine in tarile din Golful Persic, convingand importatorii sa preia direct oile din Romania, fie investind local in ferme de carantina si de sacrificare, fie in tara lor orginine, o initiativa apreciata de crescatorii de oi din Romania.

„Din pacate, in Romania nu s-a putut realiza un export, o preluare centralizata organizata, eficienta si care sa elimine pe cat se poate samsarii si intermediarii. Ministrul agricuturii mi-a spus ca a avut mai multe intalniri bune cu importanti oficiali ai unor tari din Golf si acum lucreaza la un sistem prin care sa se realizeze aceasta preluare a ovinelor din Romania in doua variante, ori sa le preia in viu si sa organizeze la ei acolo carantina si sacrificarea, ori sa investeasca aici“, a spus vineri Liviu Dragnea, liderul PSD, care l-a insotit pe ministrul agriculturii Petre Daea intr-o vizita de lucru in judetul Ialomita, asumandu-si rolul acestuia de a anunta proiectele la care lucreaza MADR.

Nicolae Cioranu, presedintele Federatiei Nationale a Crescatorilor de Ovine Romovis, spune ca intre fermierul roman si consumatorul final pot exista si trei intermediari si ca interventia statului in a reduce numarul acestora este bine-venita.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.