Start-Up Nation 2018-2019: Industriile creative vor creste in punctaj

Start-upNation_0.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a scos marti in dezbatere publica o varianta actualizata a propunerii de modificare a programului Start-Up Nation, editia a doua, in care serviciile creative, inclusiv crearea de programe de calculator, cresc in punctaj fata de grila propusa in urma cu doua saptamani, care a starnit nemultumirea unor consultanti si unor antreprenori.

Astfel, in noua grila propusa, firmele care activeaza in domeniul industriilor creative vor fi punctate cu 30 de puncte, la fel ca serviciile si productia, cea mai de sus dreapta. Tot la industrii creative intra si crearea de programe IT. In grila propusa acum doua saptamani industriile creative erau pe treapta a doua de puncte, cu 20 de puncte, sub productie si servicii.

De asemenea, a fost eliminata selectia pe principiul „primul-venit-primul servit”, criticata de consultanti si de unii antreprenori.

In schimb, s-a pastrat depunctarea masiva, cu 15 puncte din start, a afacerilor din Buucresti si judetele Cluj si Ilfov, care au peste 4 IMM-uri la suta de locuitori.

In programul Start-Up Nation 2018-2019, 10.000 de firme mici si mijlocii infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017 ar urma sa primeasca finantari de maximum 200.000 de lei fiecare, de la stat. Perioada de consultare publica ar urma sa se incheie la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie. Potrivit celor mai recente discutii din Comitetul consultativ, inscrierea in program ar urma sa se deschida in noiembrie, ceea ce va impinge implementarea programului mult in anul 2019. De aceea in anul 2019 Guvernul ar trebui sa aloce 2 miliarde de lei in bugetul de stat pentru platile din programul Start -Up Nation 2018.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.