Start-Up Nation 2018-2019: S-a anuntat cand s-ar putea depune cererile pentru max. 200.000 RON de la stat

Start-Up-Nation.jpg

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a anuntat data la care sustine el ca s-ar putea deschide aplicatia online in care firmele se vor putea inscrie in programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul spune ca va oferi ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei (aproape 43.000 euro) fiecare unor firme mici si mijlocii noi.

Radu Oprea nu stie cand se va deschide aplicatia, dar a declarat ca el isi doreste sa se deschida pe 1 decembrie 2018.

“Este dorinta mea de a deschide apelul in data de 1 decembrie. Chiar daca este intr-o zi de sambata, aplicatia va fi deschisa 30 de zile, aşa ca avem suficiente pentru a depune toate proiectele şi le doresc tuturor celor care aplica sa aiba proiecte cat mai bune, sustenabile (…)”, a spus ministrul Oprea, sambata, la Deva.

Principalele prevederi

Ediatia a doua a programului Start-Up Nation va incepe, asadar, in cel mai bun caz in decembrie 2018, iar perioada de inscriere se va termina in buza Anului Nou, spre desoebire de prima editia, care s-a deschis pe 16 iunie 2017, timp de o luna.

Prin urmare, editia a doua se va derula pe bugetul anului 2019, deloc din cel al anului 2018, si tocmai de aceea StartupCafe.ro a ales denumirea Start-Up Nation 2018-2019, chiar daca guvernul spune ca este editia 2018.

Editia a doua a programului Start-Up Nation va avea o serie de prevederi noi si vechi, pe care le rezumam astfel:

 • in continuare vor fi eligibile microintreprinderi si firme mici si mijlocii, organizate ca societati comerciale, infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017.
 • Bugetul total ar urma sa fie de 2 miliarde de lei, care ar ajunge pentru 10.000 de firme maximum.
  Pentru codul CAEN 6201 nu va fi eligibila realizarea de pagini web si promovarea online a paginii web pe alte site-uri.
 • Pentru codul CAEN 6201 nu vor fi eligible nici programe software necesare desfaşurarii activitatii (programe software la comanda) pentru care se solicita finantare.
 • Nu se finanteaza cheltuielile aferente activitatilor de astrologie si spiritism, inclusiv on-line, servicii personale cu caracter social, cum ar fi servicii de escorta, servicii de stabilire a intalnirilor, video chat, servicii ale agentiilor matrimoniale, video chat on-line pentru consiliere matrimoniala si psihologica.
  La cheltuieli eligibile sunt trecute, printre altele, „programe software necesare desfaşurarii activitatii pentru care se solicita finantare inclusiv licente, in valoare eligibila de maxim 60.000 lei”.
 • De asemenea, „Software pentru comertul on-line este eligibil indiferent de codul CAEN pentru care solicita finantare”, insa nu si pentru codul CAEN 6201, adica firmele care au „activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client)”.
 • in schimb, vor fi finantate achizitionarea de spatii de lucru, drone, echipamente pentru sali de fitness si altele.
 • Beneficiarii vor fi obligati ca, pe intreaga perioada de monitorizare a programului, incepand cu data solicitarii primei transe de ajutor nerambursabil, sa afiseze si sa mentina la loc vizibil doua placute informative cu privire la programul Start-up Nation. Cele doua placi informative cu privire la programul de finantare Start-up Nation, vor putea fi decontate din program la valoarea maxima de 500 lei, in total.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.