Start-Up Nation 2018 va incepe imediat ce va permite capacitatea administrativa a ministerului si a bancilor

Start-up-Nation-Romania-01.png

Programul Start-Up Nation 2018, prin care statul ar urma sa ofere cate 200.000 de lei, fonduri nerambursabile, unor mici firme private, va incepe atunci cand va permite capacitatea administrativa a Ministerului pentru Mediul de Afaceri si a bancilor partenere, a declarat ministrul Radu Oprea, care nu a avansat o data certa pentru deschiderea sesiunii de cerere a finantarilor.

„Start-Up Nation 2018 va incepe imediat ce capacitatea administrativa a noastra si a bancilor partenere ne-o va permite. De ce spun lucrul acesta? Pentru ca astazi suntem intr-un proces accelerat de a procesa cererile de plata si de a reusi sa facem platile imediat. Ne dorim ca lucrul acesta sa fie intr-un termen foarte scurt si serviciile pe care le primesc aplicantii de la Start-Up Nation de la noi, de la bancile partenere sa fie intr-adevar de calitate”, a spus Oprea.

El a explicat ca vrea astfel sa evite suprapunerea finalizarii editiei 2017 a programului cu inceperea editiei 2018.

„Daca ne-am suprapune cu cele doua programe nu ar mai fi fericiti nici primii, nici cei care aplica acum, de aceea incercam sa comunicam cat mai bine, sa explicam ca ar fi un ajutor si pentru cei care doresc sa inceapa o noua afacere anul acesta, sa-i ajute, sa-i sprijine, sa-i inteleaga cei care au aplicat in 2017, sa vina cat mai repede la agentiile regionale si la bancile partenere si atunci vom putea sa demaram si Start-Up Nation 2018 cat mai repede posibil”, a sustinut ministrul.

De asemenea, el a spus ca in 2018 se asteapta sa se dubleze numarul aplicantilor fata de 2017, pana la 40.000.

Referitor la editia 2017 a Start-Up Nation, aflata inca in implementare, ministrul a facut apel la beneficiari sa vina cu ultimele cereri de rambursare a cheltuielilor efectuate, pentru a-si primi banii de la stat. „Ultima zi de depunere a cererii de plata este 29 septembrie anul curent, iar ultima data pentru plati este sfarsitul lunii decembrie. Astazi sunt platiti pentru 2.000 de aplicanti, din cei 8.444 cu care s-a incheiat contracte”, a mai spus Oprea.

Reamintim ca ultimele informatii despre Start-Up Nation 2018, venite din partea unor oficiali din minister, dadeau ca perioada de incepere a noii editii sfarsitul lunii iulie sau inceputul lunii august 2018.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.