Comitetul de monitorizare POIM: au fost semnate contracte in valoare de 6 miliarde euro

Bani-pixabay.jpg

Astazi, a avut loc Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), in prezenta ministrului Transporturilor, domnul Lucian Sova, si a secretarului de stat in Ministerul Fondurilor Europene, domnul Octav Dan Paxino. Au mai fost prezenti reprezentanti ai Comisiei Europene, ai conducerii Autoritatii de Management, precum si reprezentanti ai partenerilor sociali si de implementare.

Au fost prezentate rezultatele Programului, astfel:

  • contracte incheiate in valoare de peste 6 miliarde euro, reprezentând 52% din alocare;
  • 1,4 miliarde euro (peste 12% din alocare), sume solicitate Comisiei Europene;
  •  940 milioane euro rambursate de CE, peste 10% din alocarea programului.

Ministerul Fondurilor Europene face eforturi pentru a accelera pregatirea si implementarea proiectelor: am modificat legislatia astfel incât sa contractam proiecte pentru o valoare mai mare si sa asiguram premise pentru o mai buna absorbtie a banilor europeni, am emis acte normative cu efect in cresterea ritmului de executie a lucrarilor, colaboram cu institutiile financiare internationale pentru ca toti beneficiarii nostri strategici sa pregateasca proiecte mature si sa le implementeze eficient, a declarat Octav Dan Paxino, secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene.

La reuniune a fost reamintita importanta deosebita a acestui program, care finanteaza proiecte de infrastructura mare in domeniile transportului, mediului si energiei. Autoritatea de Management POIM si Organismul Intermediar de Transport lucreaza in permanenta alaturi de beneficiari si de promotorii de proiecte pentru a le implementa eficient.

Comitetul de monitorizare (CM) este structura parteneriala care contribuie la buna gestionare a unui program operational. Este compus din reprezentanti ai autoritatilor cu atributii in gestionarea fondurilor europene si din reprezentanti ai partenerilor. CM se reuneste cel putin o data pe an, cu scopul de a analiza implementarea programului si progresele inregistrate, fiind, in acelasi timp, entitatea consultata cu privire la orice modificare a programului propusa de autoritatea de management.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.