Start-Up Nation: Dobânzi și comisioane la creditele acordate de băncile partenere

Start-upNation_0.jpg

Firmele care se vor califica la finanțare în programul Start-Up Nation 2018-2019 vor putea accesa credite-punte cu dobânzi fixe de la Banca Transilvania, CEC și BCR, potrivit ofertelor primite de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Aplicanții Start-up Nation au obligația să opteze și să deschidă cont la una din cele 3 bănci partenere în vederea virării ajutorului financiar nerambursabil de maximum 200.000 de lei fiecare.

Beneficiarii mai au obligația să comunice banca pe care au selectat-o Agenției pentru IMM de care aparțin, până la data semnării acordului de finanțare, a precizat Direcția de Politici Antreprenoriale din Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Beneficiarii care nu-și permit achitarea din resurse proprii a cheltuielilor pot opta pentru accesarea de credit-punte de la banca parteneră, care să asigure plățile către furnizorii de echipamente și alte cheltuieli eligibile până când statul le rambursează ajutoarele financiare. Astfel, banca își recuperează suma acordată cu împrumut sub forma ajutorului financiar nerambursabil primit de beneficiar de la stat. Creditele sunt garantate în proporție de 80% de stat (prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.