Start-up Nation: Firme conditionate sa creeze minimum 2 locuri de munca, in loc de unul (propunere)

Start-up-Nation-Romania-01.png

Firmele care vor trece pe partea de fonduri europene a programului Start-up Nation vor trebui sa creeze cel putin doua locuri de munca, nu doar unul singur, conform unei propuneri de Ghid al solicitantului emise recent de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Propunerea de la Fonduri Europene contrazice procedura cu care s-a derulat programul, de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, document oficial in care conditia era de minimum 1 loc de munca nou. Desi nu are reprecusiuni asupra firmelor câstigatoare de acum, noua conditionare ar putea afecta programul din anii viitori, daca se va pastra aceasta forma mai departe.

Sa o luam de la inceput… Prin programul Start-up Nation 2017, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, statul urmeaza sa acorde ajutoare nerambursabile de pâna la 200.000 de lei (circa 44.000 de euro) fiecare, unui numar de aproximativ 8.600 de firme mici si mijlocii infintate dupa data de 30 ianuarie 2017.

Acest program este finantat dual: din fonduri europene si din bani de la bugetul de stat. Pe partea de bani nationali, guvernul a prevazut credite de angajament de 1,2 miliarde de lei, adica alocari care necesita o rectificare bugetara pentru a fi transformate in credite bugetare – bani pusi efectiv in buget.

Pe partea de fonduri europene, Guvernul a alocat de la inceput credite bugetare de 500 milioane lei, bani care urmeaza sa fie distribuiti firmelor beneficiare, pentru ca ulterior statul sa isi recupereze cheltuielile de la Uniunea Europeana, in proprotie de 85%.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.