Start-up Nation: Situatia evaluarilor la zi. Institutiile care evalueaza vreo 10.000 de firme, restrictionate la angajari

bani-716x300.jpg

Programul Start-up Nation 2017, prin care peste 8.600 de noi firme mici si mijlocii urmeaza sa primeasca de la stat fonduri nerambursabile de 44.000 de euro, avanseaza greoi, din cauza personalului insuficient din institutiile care evalueaza aplicantii, au declarat, pentru StartupCafe, surse guvernamentale. si asta pentru ca Guvernul a restrictionat angajarile prin mai multe acte normative. StartupCafe.ro a strans informatii despre situatia la zi a evaluarii firmelor din program.

Peste 19.000 de firme mici si mijlocii au depus corect planuri de afaceri pentru finantare cu ajutoarele nerambursabile de maximum 200.000 de lei prin programul Start Up Nation 2017. in urma evaluarii automate a planurilor de afaceri depuse pana pe 14 iulie, peste 8.600 de firme ar urma sa primeasca banii de la stat. Mai departe insa este nevoie ca personalul din subordinea Minsterului pentru Mediul de Afaceri sa efectueze o evaluare pe continut a aplicatiilor din program.

Aceasta evaluare ar trebui sa se finalizeze pana pe 27 septembrie. ”Este un volum mare de lucru. O sa fac tot ceea ce tine de mine sa fie semnate toate contractele de finantare pana pe data de 27 septembrie 2017”, declara ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, in iulie.

Termenul de semnare a acordurilor de finantare este 29 septembrie din anul in care planul de afaceri a fost acceptat, de principiu, la finantare – prevede procedura de derulare a programului.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.