Start-up romanesc selectat in cadrul proiectului hub:raum

business_PMO echipa din Romania a fost invitata sa devina parte din proiectul hub:raum, incubatorul de proiecte dezvoltat in cadrul Grupului Deutsche Telekom, urmand sa beneficieze de o investitie in valoare de 80,000 Euro pentru a-si dezvolta tehnologia propusa. Omnipaste este una dintre echipele castigatoare ale training-ului pentru antreprenori “Turbo Accelerator Warp” din Cracovia, la care au luat parte alte 14 echipe (2 din Romania si inca 12 din Europa Centrala si de Est).

Romania a fost reprezentata de trei echipe selectate pe baza solutiilor propuse de acestea: CallerQ (o aplicatie mobila si servicii de analiza web pentru profesionistii de vanzari), Omnipaste (expune functiile dispozitivelor in omniAPI si permite altor dispozitive sa le utilizeze) si Smartnode (o solutie wifi de automatizare a casei pentru eficientizarea energetica si scaderea costurilor). Echipa castigatoare, Omnipaste, este din Sibiu si are peste 15 ani de experienta in dezvoltare si marketing online. Solutia prezentata in cadrul concursului este o tehnologie menita sa “democratizeze” toate dispozitivele detinute de un utilizator – spre exemplu, un clipboard manager care va permite clasica functie de copy-paste in mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora.

Celelalte echipe selectate pentru investitii sunt Tourvia.me (un instrument inovativ pentru operatorii de turism) si Pocket-Collar (o aplicatie inovativa de monitorizare a sanatatii animalelor de casa).

Programul de instruire, la care au participat echipe din Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Grecia, Polonia, Muntenegru, Slovacia dar si Ucraina, a avut loc la Cracovia, in perioada 30 noiembrie – 07 decembrie 2013.

“Suntem mandri sa anuntam ca o echipa din Romania va face parte din programul incubator hub:raum Cracovia. Este unanim recunoscut faptul ca Romania este o tara cu mare potential din perspectiva inovatiei in tehnologie si ne bucuram ca putem sustine startup-urile din aceasta zona pentru a creste, inclusiv prin incubatorul de proiecte dezvoltat in cadrul Grupului Deutsche Telekom.” a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff and Business Development Director Romania.

Profilul proiectelor prezentate de echipele participante a variat de la aplicatii mobile, solutii de tip Software as a Service, analiza in timp real, hardware, securitate, imprimare 3D, wearables pana la servicii cloud. Pe parcursul programului “Turbo Accelerator Warp”, participantii au avut acces la ateliere de mentorat, realizate de antreprenori cu experienta si experti internationali, axate in special pe finantarea de startup, dezvoltare de produs si modelare de afaceri, experienta de utilizator, marketing, aspecte juridice, ofertare, etc.

Hub:raum este un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilitatile de finantare sunt de pana la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.

Despre hub:raum

hub:raum Cracovia este un incubator de afaceri creat de Deutsche Telekom Group in aprilie 2013. Aceasta se concentreaza pe sprijinirea afacerilor inovatoare din Europa Centrala si de Est, punand laolalta echipe, viziuni si expertiza cu puterea corporativa a celor mai mari companii de telecomunicatii integrate din lume. Aceasta se realizeaza prin oferirea unui pachet complet de seed-funding, spatiu de lucru, mentorat si acces la experienta si resursele Deutsche Telekom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.