Start&Grow: acces la cele mai bune resurse pentru start-up-ul tau

start_and_grow.jpgPatru afaceri promitatoare vor primi, timp de opt luni, acces gratuit la cele mai bune servicii si produse de business, precum si mentoring sau coaching din partea unor manageri si antreprenori cu experienta. Una dintre afacerile selectate poate sa fie a ta. Citeste ce trebuie sa faci ca sa intri in programul Start&Grow.

Start&Grow este un program lansat de startups.ro impreuna cu Microsoft Romania pentru a sustine dezvoltarea a patru afaceri promitatoare, oferindu-le gratuit cele mai bune resurse de business.”Ne-am angajat cu entuziasm si hotarare sa sustinem, ca partener principal, programul Start&Grow. Este rodul colaborarii incepute in 2008 cu startups.ro in momentul lansarii BizSpark pentru start-up-uri software. De astazi, dezvoltam acest parteneriat pentru a pune in valoare programele si serviciile Microsoft pentru antreprenori din toate domeniile, cum sunt Microsoft Online Services pentru productivitatea organizatiilor si European Union Grant Advisor pentru granturi si solutii de finantare pentru afaceri”, Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager la Microsoft Romania.

Intr-o perioada cand tot mai multe persoane vor sa se asocieze cu notiuni precum “start-up” si “antreprenoriat”, consideram ca sunt mult prea putini cei care sprijina in mod real acest domeniu. Asa ca am decis sa continuam demersul nostru de a-i ajuta in mod concret pe antreprenori si am lansat un program cu focus pe domeniile cheie ale unui business.

Stim ca se pot incepe afaceri si pe timp de criza, dar in acest context sprijinul primit de antreprenori din partea specialistilor este cu atat mai valoros.

Credem ca si start-up-urile pot sa aiba acces la cele mai bune servicii si produse de business din piata. De aceea, iti punem la dispozitie o super echipa de antreprenori si manageri cu experienta, companii care se afla in topul celor mai importanti jucatori in domeniul lor de activitate. Nu am cautat doar lideri de industrie, ci oameni de afaceri si firme cu deschidere spre mediul antreprenorial, care ii pot intelege si ajuta pe cei aflati la inceput de drum.

Noi nu iti spunem cum sa-ti faci afacerea, ci doar iti oferim produsele si informatiile strategice necesare. Tu decizi cum le folosesti in cadrul companiei tale.

Partenerii Start&Grow nu iti ofera premii in bani gheata, ci produse si know-how in valoare totala de aproape 160.000 de euro, sub forma unui sprijin coerent, pe termen lung. Pana acum, nimeni nu a mai oferit atat de mult antreprenorilor din Romania. Iar aceste resurse nu sunt valoroase doar din punct de vedere financiar, ci si pentru ca, specialistii din echipa Start&Grow nu v-ar fi putut oferi gratuit toate acestea daca i-ati fi abordat pe cont propriu.

De ce 4 start-up-uri?

In tot ceea ce facem suntem interesati in primul rand de calitate, nu de cantitate. Preferam sa ajutam in mod real patru afaceri care merita, decat sa selectam zeci de firme carora sa le oferim diplome si premii simbolice.

Valoarea financiara a serviciilor si produselor oferite de partenerii Start&Grow este foarte mare. Nu uitati ca toate acestea sunt oferite gratuit, timp de opt luni! Daca am fi selectat mai multe start-up-uri, partenerii nostri nu ar fi putut sa aloce la fel de mult ca acum pentru fiecare antreprenor in parte.

Vrem sa le oferim acces la informatii si antreprenorilor care nu au fost selectati in program. In fiecare saptamana veti putea citi un articol ce are la baza evolutia din ultima luna a start-up-urilor selectate (4 saptamani = 4 start-up-uri). Nu vom face publice datele strategice legate de afacerile din program – nu vrem sa ii expunem in fata potentialilor concurenti.

Insa, pornind de la diversele aspecte cu care se confrunta antreprenorii selectati (formarea echipei, vanzarea produselor etc), vom realiza articole care ofera solutii bazate pe studii concrete de caz. Astfel, vom putea vedea in timp real care sunt pasii pe care ii urmareste un start-up, care sunt deciziile strategice importante si cum pot acestea sa influenteze o afacere.

Ce oferim?

Antreprenorii selectati au acces la un numar lunar de ore de consultanta de specialitate, resurse operationale si intalniri de networking in care primesc sfaturi legate de diverse aspecte ale afacerii lor.

Echipa Start&Grow care ii va sprijini pe antreprenori este formata din:
• Microsoft (partener principal Start&Grow – va oferi servicii si produse software);
• Gabriela Lungu, The Practice (consultanta in PR&Comunicare);
• Radu Georgescu, GeCAD (mentoring pentru inceperea si dezvoltarea unei afaceri);
• Radu Tudorache, M Grup (mentoring pentru inceperea si dezvoltarea unei afaceri);
• Eusediu Margasoiu, The Network (consultanta in strategie de business);
• George Butunoiu, GB Consulting (consultanta in resurse umane);
• Mihai Stanescu, RoCoach (coaching);
• Salans (consultanta juridica);
• Kerten (acces la finantare venture capital);
• Accelera (consultanta in vanzari si marketing);
• ABC Training Consulting (consultanta in management financiar);
• R&M Audit (contabilitate);
• Hostway (hosting);
• Bucharest Hubb (entrepreneurial environment).

In functie de nevoile celor selectati, antreprenorii vor putea primi gratuit un spatiu de birou in Bucuresti, fie intr-o cladire de birouri (zona semicentrala a orasului), fie intr-o vila (centrul orasului).

Structura programului Start&Grow
:
1. Accesul la resurse
Transferul de know-how si accesul la produse si servicii se va face in cadrul unor intalniri/discutii lunare one2one dintre antreprenorii selectati si consultantii/mentorii implicati in program.
2. Intalniri lunare
Pe parcursul programului va fi organizata in fiecare luna cate o intalnire (tip workshop), la care pot participa atat antreprenorii inscrisi in program, cat si alti antreprenori interesati de temele de discutie.
3. Monitorizarea proiectului
Intreg procesul de dezvoltare a afacerilor selectate va fi urmarit si mediatizat de startups.ro, prin publicarea de articole si interviuri despre evolutia start-up-urilor inscrise.

Ce fel de antreprenori cautam?
Selectam persoane care vor sa incepa o afacere (sau si-au inceput business-ul de cel mult 4 – 6 luni) si au nevoie de ajutor pentru dezvoltarea acesteia pe termen mediu si lung.

Sprijinim companiile inovative, lansate de antreprenori cu experienta de business, care dau dovada de profesionalism si respecta principiile de etica in afaceri.

Au prioritate la selectia in program antreprenorii cu minim 1-2 ani de experienta si managerii cu minim 3 ani de activitate. Experienta profesionala nu trebuie sa fie neaparat in acelasi domeniu cu start-up-ul ce urmeaza sa fie lansat.

Tinem cont si de background-ul profesional, de studii si de participarea la cursuri, training-uri si workshop-uri relevante, pasiuni sau hobby-uri legate de domeniul ales.

Ce fel de afaceri cautam?
Vor fi alese start-up-uri din patru domenii de activitate principale: IT&C, Retail, Servicii, Productie. In functie de cererile primite, suntem deschisi si spre selectia unor afaceri din alte domenii.

Nu este obligatoriu sa ai redactat un plan de afaceri, insa cei care il au vor fi avantajati. Ceea ce trebuie neaparat sa ai este un model coerent si bine pus la punct de generare de venituri.

Vor avea prioritate afacerile care au la baza idei, concepte si abordari inovative (fara sa fie un criteriu eliminatoiu).

Care sunt cerintele noastre?

Toate resursele sunt oferite gratuit, dar cerem in schimb dedicatie, implicare si pasiune. Cautam antreprenori care vor sa construiasca o afacere, nu doar sa testeze un concept. Persoane care nu renunta atunci cand este greu.

Ne dorim ca peste cativa ani sa ai una dintre cele mai bune companii din domeniul tau de activitate. Iar noi sa putem spune ca inceputul afacerii tale s-a bazat pe echipa Start&Grow.

Mai multe informatii pe Startups.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.