Statia de epurare Glina va fi finalizata prin POS Mediu

picatura_apa.jpg

picatura_apaMinistrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb semneaza luni, 07.10.2013, impreuna cu Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, contractul de finantare pentru proiectul “Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta) in Municipiul Bucuresti“.

Proiectul presupune investitii in infrastructura de apa uzata aferenta municipiului Bucuresti, precum si a localitatilor Dobroesti, Pantelimon, Chiajna, Voluntari-Ganeasa, Jilava, Popesti-Leordeni, Chitila, Buftea, Glina, Mogosoaia si Otopeni – zona aeroportului Henry Coanda. Astfel, sistemul de colectare si epurare va fi reabilitat si extins, iar 1.944.327 locuitori ai Bucurestiului, precum si 140.377 din localitatile amintite vor beneficia de aceste lucrari de modernizare.

Costul total al proiectului este estimat la 416.519.607 Euro. Aceasta se va desfasura in doua etape. Prima etapa va fi finantata din Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013 si presupune extinderea statiei de epurare Glina, construirea unui incinerator de namol si lucrari pentru reducerea infiltratiilor in interiorul canalului colector Dambovita. Valoarea acestor investitii se ridica la 258.352.050 Euro, din care cofinantarea din Fondul de Coeziune reprezinta 130.491.396 Euro.

In etapa a doua, care se va desfasura in perioada 2014-2020 si are un buget total de 158.167.557 Euro, se are in vedere reabilitarea canalului colector si a retelei de canalizare.

Beneficiarul proiectului este Municipalitatea Bucuresti, iar implementarea se va realiza in conformitate cu contractul de concesiune incheiat cu SC Apa Nova Bucuresti SA, prin care i-au fost delegate acesteia asigurarea serviciilor de apa si apa uzata.

Sursa: AM POS Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.