Statiunea Sangeorz-Bai a castigat un proiect european de 4,6 milioane euro pentru valorificarea apelor minerale

Sangeorz-Bai1-300x193.jpg

Primarul orasului-statiune Sangeorz-Bai din judetul Bistrita-Nasaud, Traian Ogagau, a anuntat ca a semnat contractul de finantare in valoare de 4,6 milioane de euro pentru proiectul “SOS (Sat-Oras-Statiune) Aqua Primus”, menit sa valorifice apele minerale din aceasta zona aflata la poalele Muntilor Rodnei, recunoscute pentru proprietatile lor curative.

“Astazi, la Cluj-Napoca, am semnat primul contract de finantare in valoare de 4,6 milioane de euro. Este un proiect la care s-a muncit mult inca din prima zi de mandat, formand o echipa care intre timp a castigat experienta si cu care am depus si depunem proiectele care vor aduce schimbarea de care are nevoie comunitatea noastra”, a scris Ogagau pe pagina sa de socializare.

Proiectul va fi finantat pe Programul Operational Regional 2014-2020, Axa 7 – Turism. Obiectivele investitiei vizeaza captarea, transportul si amenajarea in scop turistic a izvorului pentru care primaria a obtinut licenta de exploatare, punerea in valoare a apelor minerale, trasee de legatura cu satul traditional, amenajarea de spatii verzi si zone turistice.

La izvorul nr.6, cel pentru care a obtinut licenta primaria, a fost nevoie de lucrari de decolmatare, pentru ca depunerile de saruri minerale au acoperit aproape in intregime intrarea in tunelul lung de circa 80 de metri. in jurul lui, vor fi construite strandurile cu apa minerala, care vor fi recomandate in special persoanelor cu probleme de circulatie a sangelui si reumatism.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.