Universitatile din Romania intra intr-un program de asigurare a calitatii

universitati, calitate, evaluare

Presedintele agentiei Ioan Curtu a declarat ca proiectul este finantat din fonduri structurale, iar in cursul anului 2009 vor fi evaluate, in perioada martie-septembrie, 16 din cele 45 de universitati.

Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta o cultura a calitatii competitiva europeana si bazata pe o capacitate mangeriala care la nivel de sistem contribuie la proiectarea si aplicarea eficienta a politicilor privind calitatea academica si la perfectionarea metodologiilor, instrumentelor, standardelor si tehnicilor de evaluare a calitatii, iar la nivel de institutii contribuie la imbunatatirea calitatii activitatii acestora. Un alt obiectiv este acela de imbunatatire a managementului universitar si cresterea capacitatii invatamantului superior de a furniza calificari superioare adaptate cerintelor in schimbare ale pietei muncii. Proiectul are in vedere si imbunatatirea programelor de masterat si licenta in conformitate cu Cadrul National al Calificarilor in Invatamantului Superior”, a explicat Curtu.

Totodata, potrivit presedintelui ARACIS, proiectul mai urmareste si constructia unei baze de date centrale cuprinzand criteriile, standardele si indicatorii de performanta care sa ofere informatii emipirice despre calitatea pe programe si la nivel institutional.

El a tinut sa precizeze ca la sfarsitul fiecarui an din cei trei in care se deruleaza proiectul va fi realizat un raport final privind starea calitatii educatiei in acel an.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.