
Obiectivul general consta in imbunatatirea managementului si capacitatii unitatilor de invatamant de a gestiona schimbarile antrenate de procesul de descentralizare la scara nationala, prin dezvoltarea serviciilor de consultanta si asistenta, dar si a unor instrumente alternative pentru cresterea constientizarii schimbarilor de catre entitatile interesate.
Obiectivele specifice vizeaza formarea unor categorii profesionale cu competente specifice pentru implementarea descentralizarii, comunicarea privind implementarea descentralizarii la nivel national prin instrumente informatice de diseminare a informatiilor, constituirea unei biblioteci oficiale a descentralizarii si a unei baze de date pentru monitorizare, infiintarea unor structuri operationale (birouri de asistenta) la nivel central si la nivel judetean si informarea in scoli si comunitate despre prevederile Strategiei descentralizarii.
Grupul tinta vizat il constituie personalul cu functii de conducere, monitorizare, evaluare si control din inspectoratele scolare, directori si membri ai consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant (cadre didactice, consilieri locali).
Finantat din Fondul Social European, cu un buget de 5 milioane Euro, proiectul se va derula pe o perioada de 36 de luni, fiind implementat de catre MECI. Selectat prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane – POS DRU, proiectul se inscrie in domeniul major de interventie 1.1 Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate.