Au fost semnate inca sapte contracte de finantare prin Programul Operational Regional

POR, proiecte, finantare

La eveniment au mai participat ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, Marius BALU, presedinte Consiliul Judetean Mehedinti, Paul Stanescu, presedinte Consiliul Judetean Olt, Constantin Bragaru, primarul municipiului Orsova, Constantin Gherghe, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marilena BOGHEANU, director Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, si Gabriel Friptu, director al Directiei Generale Autoritatea de Management a Programului Operational Regional.

“Contractele semnate astazi sunt importante pentru dezvoltarea locala si regionala, fiind cunoscut faptul ca proiectele de infrastructura rutiera atrag dupa ele alte investitii. Semnarea contractelor de finantare este un moment important, dar toata lumea, atat dumneavoastra beneficiarii, cat si reprezentantii ADR sau ai ministerului, trebuie sa fie constienta ca greul abia acum incepe, odata cu trecerea la faza de implementare. Proiectele pentru care am semnat astazi contracte au parcurs mai greu etapele de evaluare. Din acest an insa, procedurile s-au simplificat si s-au scurtat in total cu 90 de zile, ceea ce face posibila urgentarea demararii proiectelor”, a declarat ministrul Vasile BLAGA.

Totodata, Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor a participat la Focsani si Tulcea la semnarea a patru contracte de finantare prin POR, impreuna cu Luminita Mihailov, director Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, Marian Oprisan, presedinte Consiliul Judetean Vrancea si Victor Tarhon, presedinte Consiliul Judetean Tulcea.

Proiectele semnate au urmatoarele caracteristici:

1. “Reabilitare si modernizare DJ 604, KM 36+717 – 74+749, judetul Olt”
Solicitant: Consiliul Judetean Olt
Valoare totala: 28.550.192,69 RON
Durata de implementare: 30 luni

Obiectivele proiectului sunt sprijinirea dezvoltarii economice si sociale echilibrate a teritoriului situat la granita judetelor Olt si Dolj, imbunatatirea accesibilitatii zonei de granita; reducerea timpului de transport; cresterea mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor in teritoriul mentionat anterior.

2. “Reabilitare si modernizare strazi in municipiul Orsova”
Solicitant: Consiliul Local al municipiului Orsova
Valoare totala: 9.322.120,85 RON
Durata de implementare: 18 luni

Obiectivele proiectului sunt fluidizarea traficului urban; reducerea timpului de transport si eliminarea blocajelor rutiere in punctele de acces catre oras.

3. “Reabilitare DJ 670 Negoesti – Floresti (DN 67), KM 64+180 – 89+890, judetul Mehedinti”
Solicitant: Consiliul Judetean Mehedinti
Valoare totala: 53.650.506,44 RON
Durata de implementare: 29 luni

Obiectivele proiectului sunt cresterea calitatii drumului judetean DJ 670 Negoesti – Floresti (DN 67) Km 64+180 – 89+890, judetul Mehedinti si a masurilor de siguranta a traficului; sporirea ratei de utilizare a acestei infrastructuri regionale si locale de transport; atragerea de investitii private suplimentare in zona si imbunatatirea conditiilor de viata pentru comunitatile locale.

4. “Modernizarea centrului scolar pentru educatie incluziva ‘Elena Doamna’”
Solicitant: Consiliul Judetean Vrancea
Valoare totala: 9.842.903,17 RON
Durata de implementare: 30 luni

Obiectivele proiectului sunt modernizarea spatiilor de invatamant si recuperare, a internatului scolar, atelierelor si salii de sport; dotarea a 23 sali de clasa, 2 ateliere de specialitate, unei camere senzoriale, unui cabinet de audiologie, 8 cabinete de terapie specifica, unui laborator de informatica, unei sali de sport; imbunatatirea calitatii procesului de formare, recuperare si corectare a deficientilor a 253 de copii cu deficiente de auz si logopedice; cresterea atractivitatii scolilor cu invatamant special pentru cadrele didactice.

5. “Reabilitare si modernizare DJ 204 E Marasesti – Panciu, KM 24+200 – 43+050”
Solicitant: Consiliul Judetean Vrancea
Valoare totala: 42.918.387,09 RON
Durata de implementare: 31 luni

Obiectivele proiectului sunt reabilitarea si modernizarea a 18,850 km de drum judetean; cresterea competitivitatii economice a doua centre urbane deservite de DJ 204E prin imbunatatirea accesului pe caile rutiere si valorificarea potentialului specific; cresterea gradului de atractivitate si accesibilitate a Regiunii de Dezvoltare Sud Est prin conectarea drumului judetean DJ 205R la doua drumuri nationale, DN 24 si DN 2.

6. “Reabilitare si modernizare DJ 205R KM 21+700 – Km 28+700, Cotesti – Poiana Cristei”
Solicitant: Consiliul Judetean Vrancea
Valoare totala: 10.938.610,85 RON
Durata de implementare: 15 luni

Obiectivele proiectului sunt reabilitarea si modernizarea a 7,00 km de drum judetean prin lucrari efectuate pe durata a 8 luni; cresterea competitivitatii economice a doua comunitati rurale deservite de DJ 204E prin imbunatatirea accesului pe caile rutiere si valorificarea potentialului specific; cresterea gradului de atractivitate si accesibilitate a Regiunii de Dezvoltare Sud Est prin conectarea drumului judetean DJ 205R Cotesti – Poiana Cristei la reteaua de drumuri nationale.

7. “Reabilitarea si modernizarea zonei industriale est din municipiul Tulcea”
Solicitant: Primaria municipiului Tulcea
Valoare totala: 32.558.432,70 RON
Durata de implementare: 24 luni

Obiectivele proiectului sunt reabilitarea infrastructurii zonei industriale din partea de est a municipiului Tulcea; imbunatatirea conditiilor de acces la zona industriala; imbunatatirea calitatii mediului din zona de implementare a proiectului.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.