Vrancea, modernizata cu banii UE

POR, finantare, fonduri europene, Vrancea

In jur de 25 de kilometri de drum judetean din Vrancea vor fi refacuti prin Programul Operational Regional (POR) cu fonduri UE. “Proiectele au fost depuse anul trecut. in regiunea de Sud- Est au mai fost semnate contracte de finantare, pentru Vrancea sunt primele”, a afirmat Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea.

Cel mai mare proiect aprobat vineri este de refacere a 18,8 kilometri de drum judetean intre localitatile Marasesti si Panciu. Valoarea totala a proiectului este de 43 milioane lei.

Un alt proiect pentru care va fi demarata licitatia de executie este cel de modernizare a sapte kilometri din drumul dintre Costesti si Poiana Cristei, evaluat la aproape 11 milioane lei. Al treilea proiect vizeaza modernizarea a Centrului scolar “Elena Doamna”.

Aici sunt ingrijiti peste 250 de copii cu deficiente de auz si logopedice. Lucrarile de refacere a salilor de clasa, a atelierelor si a cabinetelor de terapie au fost evaluate la aproape 10 milioane lei. “Nu vor ramane fonduri europene nefolosite. Vom organiza licitatiile de executie in cel mai scurt timp”, a spus Oprisan.

La sfarsitul anului trecut, conducerea CJ Iasi a semnat doua contracte de finantare pentru refacerea a doua drumuri judetene de interes regional insa, pana in prezent, anunturile de organizare a licitatiilor nu au fost lansate. “Mai dureaza, se lucreaza la documentatie”, au spus reprezentantii CJ.

Mai mult, pentru un alt proiect, de refacere a drumului spre Botosani, evaluat la peste 75 de milioane lei, nu a fost semnat contractul de finantare, desi a trecut de toate etapele de evaluare inca de anul trecut.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.