Proiect de reabilitare a infracturii cultural-istorice la Drobeta – Turnu Severin

Drobeta Turnu Severin, istorie, cultura, infrastructura, fonduri europene

Valoarea proiectului este de aproximativ 15 milioane de euro.

Primarul localitatii, Constantin Gherghe, a declarat ca datorita acestui fond, atras din surse externe europene, va fi valorificat intregul patrimoniu istoric al zonei de sud a orasului – Castrul roman si ruinele podului lui Traian (103-105 d.Ch.), Turnul lui Sever (sec.XIII) si nu in ultimul rand asezarea neolitica de la Schela Cladovei, unde au fost descoperite urme umane de peste 9.000 de ani.

“Am obtinut banii si acum lucram la finalizarea proiectului etnic pentru ambele obiective. Referitor la palatul cultural pot arata ca, dupa mai multe tentative de executie a unor lucrari de consolidare, soldate numai cu esecuri, avem in sfarsit posibilitatea de a-l salva de la prabusire, el fiind construit in preajma primului razboi mondial”, a precizat Gherghe.

Dupa implementarea acestui proiect va incepe si amenajarea falezei Dunarii, proiect care include si introducerea in circuitul turistic dunarean a Cetatii Ada-Kaleh, stramutata intre anii 1968 si 1972 pe Insula Simianului, administrata de Consiliul Judetean Mehedinti.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.