Proiect de modernizare a zonei industriale a orasului Tulcea

zona industriala, Tulcea, proiect, finantare

Proiectul, finantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si cofinantat de la bugetul de stat, are o valoare de circa 9 milioane de euro, doua procente din aceasta suma urmand sa fie platite de la bugetul local.

In urma implementarii acestui proiect, se vor reabilita cinci kilometri de drum si peste 14.500 de metri lungime de conducte de apa, se va realiza reteaua de canalizare din zona industriala, se vor infiinta 12 statii de pompare a apei manajere si se va reabilita reteaua de iluminat public pe o lungime de cinci kilometri.

“Anticipam ca startul acestui proiect sa aiba loc la finele lunii iunie, urmand ca, in septembrie 2009, Primaria sa depuna un alt proiect pentru aceeasi zona, care vizeaza apararea de mal a strazii Orizontului”, a precizat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea. Durata de realizare a proiectului este de 24 de luni, acesta fiind al doilea contract de finantare semnat de primarul municipiului Tulcea in ultimii doi ani, dupa ce anul trecut s-a aprobat derularea unui contract de peste 114 milioane de euro in vederea imbunatatirii infrastructurii.

La randul sau, secretarul de stat din MDRL, Razvan Murgeanu, a declarat ca spera ca, in cel mult o luna, sa semneze la Tulcea un nou contract de finantare pentru reabilitarea infrastructurii din zona manastirilor Celic Dere, Saon si Cocos. “Este de neiertat ca acest patrimoniu turistic pe care il reprezinta judetul Tulcea sa nu fie exploatat, iar aceasta cred ca e o mare problema care trebuie surmontata”, a afirmat secretarul de stat din MDRL, Razvan Murgeanu.

El a mai spus ca alte proiecte care urmeaza sa fie implementate in judetul Tulcea vizeaza reabilitarea scolii din satul Topolog, a doua cladiri de patrimoniu din orasul Tulcea, Muzeul de Arta si Muzeul de Stiintele Naturii “Delta Dunarii”, modernizarea unui hotel din municipiu si a unui camping din localitatea Murighiol. “Toate contractele de finantare pentru aceste investitii vor fi semnate in maximum trei saptamani. Totul depinde de cum se misca cei care au depus proiectele si Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Est”, a precizat secretarul de stat Murgeanu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.