Pogea le cere ministrilor previziuni cu privire la incheierea contractelor finantate din fonduri europene

ministri, fonduri europene, Uniunea Europeana

“Daca vrem sa marim absorbtia fondurilor UE, trebuie sa avem o previziune a unor etape. Noi nu avem, spre exemplu, probleme cu depunerea unor proiecte. Depunerea de proiecte este mult mai mare decat valoarea. A doua etapa este aprobarea de proiecte. Aici va trebui ca autoritatile de management sa vada care este legitimitatea lor. Ceea ce cer eu se refera la ultimele doua etape: ce previziuni aveti privind incheierea de contracte – daca vorbim despre incheiere de contracte inseamna ca el a fost eligibil si in faza imediat anterioara a fost aprobat – deciziile de finantare catre beneficiari si ultimele plati”, a declarat Pogea la inceputul discutiilor pe tema absorbtiei fondurilor europene.

Premierul Emil Boc le-a cerut, in urma cu o saptamana, tuturor coordonatorilor de programe operationale sectoriale ca in termen de sapte zile sa fie finalizat graficul de absorbtie al fondurilor comunitare pentru 2009.

De asemenea, Boc a solicitat ca in acelasi termen sa fie prezentata forma finala a proiectului de act normativ privind modificarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, in vederea reducerii birocratiei si a facilitarii accesului la fondurile europene.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.