Proiectele din domeniul energiei si cercetarii, castigatoare ale premiilor regionale pentru inovare.

fonduri europene, proiecte, dezvoltare regionala

Tara Galilor, Grecia si landul german Renania de Nord – Westfalia s-au numarat, de asemenea, printre castigatorii premiati in cadrul ceremoniei RegioStars, desfasurate luni, 16 februarie.

Premiile – trofee de cristal reprezentand o stea gravata cu laser – au fost inmanate de comisarul pentru politica regionala, Danuta Hübner si de primarul orasului Amsterdam, Job Cohen, presedinte al juriului. “Pentru a stimula competitivitatea si ocuparea fortei de munca in Europa, mai ales in aceste conditii economice dificile, avem nevoie de idei noi si de o gandire inovatoare”, a spus dna Hübner.

Alte doua proiecte au primit mentiuni speciale. Unul dintre ele a reunit Scotia, Groenlanda, Suedia , Finlanda, Norvegia si Islanda in efortul de a elabora instrumente si metode noi de imbunatatire a infrastructurii rutiere in regiunile nordice. Celalalt proiect apartine unor institute de cercetare din landul german Saarland si vizeaza promovarea pe piata a expertizei acestora in domeniul industriei spatiale.

Peste 50 de proiecte, din 18 tari, au participat anul acesta la competitia RegioStars, deschisa tututor proiectelor care obtin finantare din fondurile UE pentru dezvoltare regionala.

In Uniunea Europeana exista regiuni care se confrunta cu provocari comune – de exemplu, imbatranirea populatiei sau nevoia de energie durabila. De aceea, premiile RegioStars ofera sansa prezentarii unor proiecte care pot fi surse de inspiratie si pentru alte regiuni.

In urma preselectiei, au ramas in competitie 25 de proiecte.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.