Verificari la unul din proiectele Avi Top cu finantare SAPARD

Proiectul “Abator de pasari din satul Razboieni” realizat de catre compania AVI-TOP in cadrul programului SAPARD a fost luat la ochi de Directia de Control si Antifrauda. In urma unei sesizari, inspectorii din cadrul organismului de control au pornit o ancheta asupra dosarului si a tuturor documentelor existente.

“Proiectul realizat de SC “AVI TOP” SA cu finantare nerambursabila prin Programul SAPARD, se afla in analiza Directiei de Control si Antifrauda din cadrul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Incheierea analizei proiectului si intocmirea concluziilor finale vor avea loc in maxim doua saptamani. In functie de rezultatele optinute de cei din comisia de expertiza se va hotari daca se va face sau nu un control in teren”, ne-au declarat reprezentantii Agentiei de Plati si Dezvoltare Rurala si Pescuit din cadrul Directiei de promovare-comunicare si relatii Mass-Media.

Potrivit acestora, astfel de controale se fac in urma unei sesizari sau daca este introdus intr-un esantion realizat pe baza unei analize de risc. “Verificarile actelor acestui proiect nu este unul de rutina. Exista o sesizare bine intemeiata, dar nu vorbim de frauda ci despre nereguli aparute in proiect. Nu va pot spune din partea cui este venita plangere si nici ce anume presupune aceasta. Poate fi chiar si din partea unei concurente. Suntem obligati sa verificam. Tinem sa mentionam ca pe tot parcursul analizei desfasurate la proiect, nu se emit concluzii sau rapoarte intermediare”, au mai precizat reprezentantii APDRP.

Reprezentantii Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) Iasi, nu par sa stie despre ce e vorba si nici nu au primit informatiile oficiale. “Nu stiu de unde este aceasta informatie. Cand se vine in control, procedura standard presupune anuntarea din timp atat a reprezentantilor SAPARD din teritoriul cat si a beneficiarului. Intr-adevar saptamana viitoare va veni o comisie ce va verifica 16 proiecte la nivelul judetului si alte 15 in Suceava toate pe SAPARD. AVI-TOP nu face parte dintre acestea”, ne-a declarat Eugen Ticau, director CRPDRP Iasi.

Nici presedintele grupului de firme Kosarom Lucian Apostol, sub aripa careia se afla AVI-TOP nu stie inca nimic de un eventual control. “Nu stiu sa ne vina control de la Bucuresti, dar daca este asa noi suntem pregatiti. Poate ca acum ne verifica dosarul dar sa fi avut un control propriu-zis in institutie sau sa vina in perioada urmatoare inca nu am cunostinta”, ne-a declarat Apostol.

Potrivit lui Ticau, anul trecut in primavara AVI-TOP a mai fost cotrolata tot in urma unei sesizari. “Cred ca cei de la Directia de Control si Antifrauda au uitat ca au mai verificat societatea anul trecut si nu s-a gasit nimic neregula. A fost unul dintre cele mai serioase proiecte. Eu cred ca e vorba de concurenta si e vre-o societate micuta care vrea sa-i puna bete in roata”, a adaugat Ticau.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.