In judetul Harghita demareaza cel mai mare proiect de reabilitare de drumuri

Csaba Borboly, finantare, fonduri europene

Astfel, dupa lungi tergiversari poate incepe importatnta lucrare finantata din surse europene.

Pe 18 februarie, Csaba Borboly, presedintele Consiliului Judetean Harghita, si Andras Biedermann, reprezentantul consortiului Vegyépszer – Seviep – Multipland, au semnat contractul de executie al lucrarii de reabilitare al Drumului Judetean 132. Astfel, dupa lungi tergiversari poate incepe importatnta lucrare finantata din surse europene.

La ceremonia de semnare al contractului au participat primarii din localitatile beneficiare ale lucrarii, consilieri judeteni, precum si salariati ai CJ Harghita cu atributii in domeniu. Participantii s-au declarat satisfacuti de evolutia de semnarea contractului si inceperea lucrarilor.

Csaba Borboly a acordat o diploma de merit peredecesorului sau la sefia CJ Harghita, Levente Bunta, precum si directorului directiei de investitii din cadrul CJ, Béla Orban, pentru munca depusa pentru reusita acestui proiect.

In cadrul discutiilor s-a evidentiat faptul termenul de executie al lucrarii este de 15 luni, firma constructoare acorda garantie de 8 ani asupra calitatii lucrarii. Valoarea totala a lucrarii este de 56.319.448 lei, din care 1.107.365 lei este contrubutie proprie (2% din valoarea totala), suma nerambursabila fiind de 54.260.870 lei. Levente Bunta a remarcat faptul ca aceasta suma este echivalentul sumei alocate pentru reabilitarea de drumuri in toti anii ’90.

In cadrul proiectului se vor reasfalta 26,7 km de drum, se vor construi 52 atereszt, 25 de podete, 12 noi poduri, si se vor repara 3 poduri mari. Consilierul judetean Arpad Tordai a accentuat faptul, ca de investitie vor beneficia locuitorii dintr-un oras si trei comune. Acesti locuitori asteapta demararea lucrarilor de 4-5 decenii – a subliniat Tordai.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.