Primele proiecte selectate pentru finantare in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013

Comitetul Comun de Selectie a fost prezidat de Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, care a salutat prezenta reprezentantilor Comisiei Europene, ai Autoritatii Nationale din Bulgaria si ai reprezentatilor Romaniei in Comitetul Comun.

“Sper ca proiectele selectate astazi in cadrul Programului Romania – Bulgaria vor confirma calitatea, prin absorbtia ridicata de fonduri europene. Din experienta primului apel de proiecte trebuie sa invatam cu totii, astfel incat pe viitor sa fie depuse si mai multe proiecte care sa fie selectate, dar mai ales care sa atraga fondurile nerambursabile”, a declarat Iulian Matache in deschiderea reuniunii.

In cadrul primului apel deschis de Programul Romania-Bulgaria 2007-2013, au fost depuse 51 de proiecte. Dintre acestea, Comitetul Comun de Selectie a aprobat 18 proiecte care vizeaza toate axele prioritare ale programului: accesibilitate, mediu si dezvoltare economica si sociala. Valoarea celor 18 proiecte selectate este de aproximativ 8 milioane de euro.

De asemenea, in perioada 15 decembrie 2008 – 15 ianuarie 2009 a fost deschis apelul de propuneri pentru dezvoltarea unui proiect strategic cu tema Situatia si evolutia socio-economica a regiunii transfrontaliere Romania-Bulgaria intre 2009-2015. Din cele 2 proiecte depuse, Comitetul Comun de Selectie a selectat un proiect in valoare de aproape 6 milioane de euro, al carui obiectiv este acela de a furniza o situatie completa si corecta a conditiilor socio-economice si evolutia acestora in regiunea transfrontaliera, in perioada 2009-2015.

Al doilea apel de proiecte a fost lansat la 1 octombrie 2008, iar proiectele pot fi depuse pana la data de 30 aprilie 2010, la Secretariatul Tehnic Comun de la Calarasi.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.