Impreuna pentru o comuna curata

finantare, proiect, deseuri, Phare

Prin acest proiect vor fi create, pana la 30 septembrie 2009, 37 de insule de colectare selectiva a deseurilor, se vor achizitiona 200 de containere. De asemenea, se va achizitiona o compactoare de 18 mc si o autocompactoare de 12 mc. Pentru statia de sortare a deseurilor reciclabile se va construi o platforma betonata cu o suprafata de 863 m2, o hala de sortare cu structura metalica avand o suprafata de 470 mp.

Pentru obtinerea rezultatelor scontate este indispensabila organizarea campaniei de constientizare si informare publica. Prin proiect se vor crea 19 locuri de munca.

Sprijinul va avea ca rezultat alinierea activitatior de colectare a deseurilor la cerintele legislatiei europene si nationale in domeniu, imbunatatirea autoritatii publice locale din comuna Cumpana de a contribui la protectia mediului, constientizarea si informarea populatiei si agentilor economici in legatura cu importanta participarii la programul de colectare selectiva. De asemenea, se va reduce cantitatea de deseuri depozitate si va creste procentul de deseuri recuperate si reciclate.

Pentru detalii suplimentare va puteti adresa Consiliului Local Cumpana, Str. Soseaua Constantei, nr. 132 – Departamentul de Investitii sau la tel 0241 730788, fax: 0241 739003, e-mail: [email protected], persoana de contact : Jr. Nicolae Sorin Daniel – Manager Proiect.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.