Garantarea, solutia deblocarii finantarilor

imm, credite, fonduri, garantare

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, aproape 22.000 de firme au fost radiate numai in ultimele patru luni ale anului trecut. Previziunile autoritatilor sunt si mai pesimiste si anunta ca 30-40% din IMM-uri ar putea da faliment anul acesta.

Deblocarea activitatii Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si infiintarea unui Fond de Contragarantare au fost principalele cerinte ale mediului de afaceri la discutiile cu Guvernul pe marginea masurilor de combatere a efectelor crizei, iar reprezentantii Executivului si-au luat angajamentul sa le puna in practica.

In acest sens, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a fost operationalizat, iar ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, a dat ca sigura aparitia legii de infiintare a Fondului de Contragarantare inca din aceasta luna, institutie care va primi de la stat 100 milioane de euro.

“Sprijinim mai departe Fondul de Garantare si de Contragarantare. Faptul ca facem acest fond cu un capital de 100 milioane de euro presupune ca mai multe firme, de patru-cinci ori mai multe firme, vor putea accesa garantii”, a estimat Nita.

Mai multe detalii: www.standard.ro

Sursa: Business Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.