Criza taie apetitul multor Business Angels romani pentru start-up-uri

 

Oamenii de afaceri nu risca sa investeasca acum in ideile altora. Ei spun ca nu e momentul potrivit pentru un start-up. Prefera sa consolideze afacerile deja existente si sa investeasca in proiecte gandite si aprobate inainte de aparitia crizei.

 

In opinia lui Marius Ghenea, presedintele PCfun, nu este momentul potrivit pentru un start-up deoarece, intr-o perioada de criza financiara, are mai putine sanse de succes decat intr-o perioada stabila sau de crestere a pietei.

 

Totusi, Ghenea vede si cateva exceptii: start-up-urile pe nise de piata in care nu exista jucatori puternici si care sunt oportune in perioade de criza (servicii pentru recuperarea creantelor), cele facute cu o capitalizare solida si, nu in ultimul rand, start-up-urile realizate de sau impreuna cu “business angeli” cu o reputatie solida, in care piata are incredere si ii sustine.

 

“Ar fi indicat sa investim in afaceri existente, carora le putem analiza istoricul si strategia de pana acum, astfel incat sa ne asiguram ca sunt companii care pot trece cu bine prin perioada de criza, urmand ca dupa aceasta perioada sa devina mai puternice pe piata si sa aiba o crestere semnificativa a valorii lor de piata, oferind astfel un randament bun investitorilor dispusi sa intre in afacere intr-o asemenea perioada de criza”, a declarat Marius Ghenea.

 

De la declansarea crizei, nu a intrat decat in proiecte conexe celor deja demarate anterior. “Mai multe proiecte care au aparut in atentia publica dupa declansarea crizei, erau proiecte demarate cu cel putin o jumatate de an in urma. Nu am incetat sa analizez proiecte noi de business, insa, in prezent, ma uit cu mult mai mare precautie la propuneri start-up, prefer companii existente care au nevoie de finantare”.

 

Mai multe detalii: www.capital.ro

Sursa: Capital
Finantare.ro a lansat Ghidul Business Angels. Descarca de aici Ghidul Business Angels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.