Catalin Ivan aduce 2 milioane euro regiunii Marii Negre

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan, membru al Comisiei de Buget a Parlamentului European (PE), a reusit, in premiera pentru un eurodeputat din Romania, alocarea unui fond special catre dezvoltarea regiunii Marii Negre si introducerea sa pe agenda de prioritati a Uniunii Europene (UE).

Comisia de Buget a PE a adoptat amendamentul eurodeputatului PSD privind crearea Actiunii Pregatitoare-Monitorizarea ecologica a bazinului Marii Negre si pregatirea unui Program-cadru european comun pentru dezvoltarea regiunii Marii Negre. Propunerea eurodeputatului roman a fost sustinuta de grupul Socialistilor si Democratilor din PE.

“Bugetul alocat va fi de 2 milioane euro pentru 2010 si poate fi reinnoit in urmatorii 3 ani. Aceasta Actiune Pregatitoare are o importanta deosebit de mare, deoarece reprezinta primul pas concret al UE spre o politica integrata si proactiva fata de regiunea Marii Negre, corectand astfel dezechilibrul intre importanta acordata Marii Baltice si Marii Negre”, a afirmat Catalin Ivan.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.