Semnarea Protocolului de Colaborare pentru proiectul Aradul – Oras Digital

Gabriel Sandu, Arad, comunicatii, finantare, proiect

Implementarea proiectului face parte din programul MCSI de creare a portalului national e-Romania, care, in conformitate cu Directiva Europeana de Servicii, va asigura facilitati extinse de informare si posibilitati superioare de interactiune si integrare in societate, precum si o administratie publica mai eficienta, cu o viteza de raspuns marita.

Portalul E-Romania va cuprinde sisteme de tipul e-Administratie, e-Guvernare, e-Sanatate, e-Educatie, e-Cultura, integrate si interoperabile, organizate pe 4 niveluri, de la nivelul informational, pana la e-taxe, descarcarea si obtinerea tuturor documentelor.

Dl.ministru Gabriel Sandu a anuntat ca Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va finanta in proportie de 98% costurile de implementare a proiectului “Aradul-Oras Digital” in contextul in care Primaria Municipiului ofera in acest moment servicii online pentru accesul la informatii si documente de interes public cat si pentru plata taxelor si impozitelor locale.

Dl ministru Gabriel Sandu a fost prezent la ceremonia de instalare in functie a prefectului judetului Arad, dl Calin Laurentiu Bibart.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.