Agricultorii individuali vor putea beneficia de fonduri SAPARD din toamna

Producatorii agricoli individuali vor putea solicita, in premiera, fonduri SAPARD, incepand din toamna acestui an, cand este prognozata inceperea programului “Investitii in exploatatiile agricole”, a declarat, luni, Victoria Burtea, director in cadrul Agentiei SAPARD.

“Este primul program SAPARD care se adreseaza in primul rand producatorilor individuali. Din acest motiv, documentatia va fi simplificata, in sensul ca nu va mai fi necesara depunerea unor studii de fezabilitate, un memoriu justificativ fiind considerat suficient”, a explicat Burtea. Oficialul Agentiei SAPARD a mai spus ca, in cazul acestui program, nu vor exista sesiuni lunare de depunere a proiectelor, iar banii vor fi alocati beneficiarilor eligibili dupa principiul “primul venit, primul servit””.

Acreditarea programului “Investitiile in exploatatiile agricole” este asteptata in luna august, iar demararea programului a fost anuntata de Ministerul Agriculturii pentru toamna acestui an. Programul va reprezenta, in primul rand, principala sursa de finantare nerambursabila pentru procurarea de tractoare, masini agricole si echipamente specifice. Fondurile SAPARD, in valoare de 60 milioane de euro pentru primul an, pot fi alocate pentru culturile de camp, horticultura, viticultura, pomicultura, sere, ferme de vaci, bivolite, oi, capre, porci, pasari, crescatorilor de berbecuti si de taurine.

In cadrul acestui program, vor putea fi finantate proiecte a caror valoare totala eligibila este cuprinsa intre 10.000 si 500.000 de euro. Beneficiarii acestui program sunt producatorii agricoli individuali, asociatiile agricole familiale, societatile agricole private si alte asociatii agricole cu personalitate juridica.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.