Municipalitatea braileana vrea sa investeasca intr-o noua sursa de caldura

Stanel Necula, caldura, CET

Potrivit viceprimarului de Braila, Stanel Necula, noua sursa urmeaza sa functioneze in cadrul unei societatii comerciale a Consiliului Local Municipal, care se va desprinde din actualul furnizor local de energie termica, societatea CET.

Proiectul este estimat la 50 de milioane de euro, finantarea va fi asigurata atat de la bugetul local, cat si din fonduri europene de mediu, iar finalizarea investitiei este estimata pentru sfarsitul anului 2010.

“Vom avea, practic, un sistem nou, cu sursa noua cu distributia, iar proprietar va fi CLM. Este un pachet operational din punctul de vedere al finantarii, iar sursa veche o vom scoate la privatizare, la vanzare pentru cineva care este interesat sa produca nu atat agent termic, cat poate energie electrica, pentru a o da sistemului national”, a declarat Stanel Necula.

Viceprimarul de Braila a adaugat ca punerea in functiune a noii surse de energie va duce la scaderea costului agentului termic cu 30%, ceea ce ii va determina sa se rebranseze pe o mare parte din brailenii care s-au debransat de la sistemul centralizat. In prezent, in municipiul Braila, exista 19 mii de apartamente bransate la sistemul centralizat de incalzire.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.