Omul de afaceri Dan Iulian Stratan – supercontract cu Primaria Cluj

Omul de afaceri Dan Iulian Stratan a incheiat recent un super-contract cu Primaria Cluj Napoca. El va primi un comision cuprins intre 0,3 si 1,5% din cei circa 8,6 milioane de euro pe care sconteaza ca ii va atrage pentru municipalitate din fonduri europene.

La licitatie au participat sapte firme, castigatoare fiind Relians Corp SRL Iasi, firma preluata anul trecut de Stratan. Anuntul confirma inca o data modul de lucru al lui Stratan: pe ce pune mana azi, va aduce bani maine.

Astfel, in ultimii ani a preluat firme de advertising si publicitate pentru a prinde ulterior un contract de milioane de euro cu Statul in vederea promovarii imaginii romanilor in Spania, apoi a preluat o firma de proiectari pentru a castiga, in cadrul unei asociatii, o licitatie de 70 de milioane de euro pentru construirea unui pod peste Dunare.

Nascut in 1962, Stratan a absolvit Medicina, dar s-a indreptat apoi spre lumea afacerilor.

A lucrat cativa ani la Merryl Lynch, a devenit un colaborator apropiat al controversatului Sorin Ovidiu Vantu, iar firma sa de consultanta – Romcapital Invest – are in portofoliu nume mari ca Deutsche Bank sau Switelsky.

Stratan este asociat majoritar la firmele The Red Point, Grapefruit si Relians Corp. Numele sau a fost implicat in scandalurile Petromservice si al spionului bulgar Stamen Stanchev care ar fi vrut sa scape de concurenta sa pe piata de consultanta la nivel inalt.

Sursa: Ieseanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.