Consiliul Judetean Alba este preocupat de modul de accesare al fondurilor europene

Scopul intalnirii a fost discutarea problemelor ce apar la intocmirea cererilor de finantare pentru fonduri europene, precum si pe parcursul derularii unor astfel de proiecte, dar si gasirea unor solutii viabile pentru rezolvarea acestor probleme, astfel incat administratiile locale sa poata duce la bun sfarsit investitiile incepute.

In ultima perioada o serie de probleme au aparut la intocmirea acestor documente, precum si in diferitele faze de executare ale investitiilor. Cele mai intalnite deficiente se refera la subevaluarea sau supraevaluarea costurilor unor lucrari cuprinse in cerea de finantare, cuprinderea in proiecte a unor sume neeligibile foarte mari, precum si alegerea unor solutii tehnice de realizare a lucrarilor care afecteaza drumurile judetene pe care s-au realizat de curand lucrari importante de refacere. refacute.

“Este necesara o comunicare foarte buna cu Primarii pentru ca ei trebuie sa stie exact ce presupune colaborarea cu o firma de consultanta sau cu un proiectant. Au existat experiente neplacute cu unele firme de consultanta de la nivelul judetului si vrem sa eliminam cazurile in care astfel de firme le iau banii primarilor si ii lasa cu ochii in soare. Totodata vrem sa ii constientizam pe primari cat de importanta este colaborarea si comunicarea cu Consiliul Judetean Alba care le poate oferi un minim de consultanta si de sprijin tehnic. Vom continua aceasta colaborare si pe alte domenii pentru ca vrem sa duce la bun sfarsit si alte proiecte de dezvoltare”, a declarat Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.