Subventii de peste 618 milioane euro pentru fermieri

subventie, agricultura, APIA

Pentru acest an, subventia alocata pentru un hectar se cifreaza la 71 de euro, campania de depunere a cererilor urmand sa se deruleze in perioada 2 martie-15 mai 2009, potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Producatorii agricoli au cerut Ministerului Agriculturii urgentarea procedurilor de accesare a subventiilor agricole, intrucat multe dintre lucrarile agricole au inceput deja, iar fermierii nu au bani pentru sustinerea acestora.

“Acest sprijin este asteptat de toti producatorii agricoli din sectorul vegetal, inca din luna decembrie 2008. Dar suntem ingrijorati de timpul de asteptare de cel putin doua luni si de posibilitatea ca aceasta notificare sa nu primeasca aviz favorabil de la CE. Din punct de vedere tehnic, fertilizarea culturilor insamantate in toamna anului 2008 este eficienta si este necesar sa fie aplicata in lunile februarie-martie 2009”, a declarat Adrian Radulescu, presedintele Ligii Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

Mai multe detalii: www.romanialibera.ro

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.