CJ Vrancea vrea finantare pentru realizarea unui sistem integrat de management al deseurilor

deseuri, Vrancea, proiect, finantare

Proiectul isi propune imbunatatirea colectarii deseurilor, transportul si transferul deseurilor la un centru integrat de management al deseurilor, inchiderea depozitelor de deseuri urbane si rurale existente.

Rezultatul ar urma sa fie cresterea acoperirii serviciilor de utilitati publice la 100% in zonele urbane si la 90% in zonele rurale, reducerea cantitatii de deseuri depozitate in depozitele ecologice de deseuri de la 115.000 tone/an la aproximativ 75.000 tone/an, cresterea cantitatii deseurilor reciclate si refolosite de la 1.700 tone/an cat este in prezent la 20.000 tone/an, dar si inchiderea a cinci depozite urbane neconforme si a aproximativ 200 de depozite din zona rurala.

Proiectul prevede ca deseurile colectate pe viitor sa fie transferate catre patru statii de transfer situate in Focsani, Gugesti, Adjud si Vidra, care, ulterior vot fi transferate la un Centru de Management Integrat al deseurilor, amplasat in Haret.

Acest centru se va intinde pe o suprafata de 10 hectare si va cuprinde un depozit ecologic pentru deseuri, o statie de compostare si o statie de sortare. Va avea o capacitatea totala de stocare de 1,8 milioane metri cubi, iar durata de viata este estimata la 26 ani.

Costul total al proiectului este de 43 milioane euro, iar contributia Consilului Judetean Vrancea este de 10 milioane lei. Proiectul va fi depus la Bruxelles pana la mijlocul lunii martie, implementarea urmand a se face pana in 2013.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.