Firmele pot cere din 30 martie finantari europene pentru cresterea numarului de angajati

angajati, conferinta, subventie

Companiile, inclusiv IMM-urile, si persoanele fizice autorizate vor putea aplica pentru obtinerea de fonduri nerambursabile, iar valoarea maxima a subventiei este de 2 milioane euro pentru ocupare sau formare profesionala si de 200.000 de euro pentru sanatatea si siguranta locului de munca.

Cererile de finantare pot viza subventionarea salariilor noilor angajati cu cel putin 50%, subventionarea costurilor privind formarea profesionala a angajatilor, precum si a cheltuielilor facute de angajator pentru imbunatatirea conditiilor de munca in scopul reducerii imbolnavirilor profesionale si a accidentelor.

Suma totala a fondurilor alocate prin Fondul Social European va fi de 142 milioane euro, iar banii vor fi disponibili in perioada 2009 – 2010.

Ministerul Muncii va organiza, in 4 martie, o conferinta de presa, la Timisoara, pentru a prezenta acest program.

In 9 februarie, ministrul Muncii, Marian Sarbu, anunta ca firmele din Romania vor primi in urmatorii doi ani finantari de 133 milioane euro din Fondul Social European (FSE) pentru angajarea de personal, formarea profesionala a angajatilor si imbunatatirea conditiilor de lucru, iar fondurile ar trebui sa permita angajarea si formarea a aproximativ 100.000 oameni.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.