In atentia institutiilor gazda si a directorilor de proiecte finantate in cadrul Programelor Idei si Resurse Umane

programe, finantare, buget

In atentia institutiilor gazda si a directorilor de proiecte finantate in cadrul Programelor Idei si Resurse Umane (cu exceptia Proiectelor de Cercetare pentru Stimularea Revenirii in tara a cercetatorilor):

– Avand in vedere bugetul disponibil pentru anul 2009 va rugam sa nu angajati cheltuieli inainte de semnarea Actelor Aditionale pentru deschiderea finantarii in anul 2009.
– Incepand cu data de 26 februarie 2009 se sisteaza depunerea documentelor de decont pentru etapele intermediare.

Calendar:

1. Pentru Contractele de finantare de tip – Idei – Proiecte de Cercetare Exploratorie, acceptate la finantare in Competitia 2007 si de tip Resurse Umane – Proiecte de cercetare pentru tineri doctoranzi, acceptate la finantare in competitiile 2007 si 2008:
6 martie 2009 – afisarea rezultatelor finale ale procesului de evaluare anuala a proiectelor in continuare;
9 martie 2009 – transmiterea catre directorii de proiecte a recomandarilor de diminuare a bugetului pe anul 2009;
9 – 17 martie 2009 – redimensionarea bugetului de catre fiecare director de proiect tinand cont de recomandarile de diminuare a bugetului si transmiterea noului deviz detaliat (conform documentelor solicitate) catre CNCSIS-UEFISCSU;
18 – 30 martie 2009 – finalizarea procesului de semnare a Actelor Aditionale pentru deschiderea financiara a anului 2009;
– ulltima data de decont a anului 2009 trebuie sa fie programata nu mai tarziu de luna septembrie pentru proiectele de tip IDEI.

2. Pentru Contractele de finantare de tip – IDEI – Proiecte de Cercetare Exploratorie acceptate la finantare in Competitia 2008:
01 – 15 aprilie 2009 – redimensionarea bugetului de catre fiecare director de proiect, tinand cont de recomandarile de diminuare a bugetului si transmiterea lor catre CNCSIS-UEFISCSU;
1 mai 2009 – data estimativa de incepere a contractelor de finantare (dupa semnarea actelor aditionale);
– ultima data de decont a anului 2009 trebuie sa fie programata nu mai tarziu de luna septembrie.

3. In functie de deschiderea de noi credite bugetare, pentru Proiectele complexe de cercetare exploratorie data estimativa de incepere a contractelor de finantare este 1 octombrie 2009.

Nota: Redimensionarea bugetului pentru anul 2009, nu reprezinta transferul sumelor aferente in anii urmatori, ci diminuarea bugetului total al proiectului.

Sursa: Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.