POSCCE: Competitie pentru proiecte de cercetare-dezvoltare si inovare

finantare, cercetare, POSCCE

In perioada 2-7 martie 2009, se vor organiza intalniri cu potentialii beneficiari din Regiunile de Dezvoltare ale Romaniei si cu reprezentanti ai Organismului Intermediar pentru Cercetare din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica, dupa cum urmeaza: Calendar martie general.

Programul Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii economice” (POSCCE) este unul dintre cele sapte programe operationale sectoriale – instrumente pentru realizarea prioritatilor trasate prin Cadrul Strategic National de Referinta (CSNR) si prin Planul National de Dezvoltare (PND) 2007 – 2013. Aceste documente strategice urmaresc consolidarea si aplicarea in Romania a politicii de coeziune sociala si economica, a politicii regionale a Uniunii Europene si a Strategiei Lisabona, orientate catre o crestere economica durabila si crearea de noi locuri de munca.

Fiecare axa prioritara este divizata in domenii majore de interventie, care, la randul lor cuprind operatiuni ce permit realizarea obiectivelor Axei Prioritare de care apartin. POSCCE este coordonat de Ministerul Economiei in calitate de Autoritate de Management si contine 5 axe prioritare.

Axa prioritara 2 din POSCCE, promoveaza – “Cresterea Competitivitatii Economice prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare”. Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, prin Directia Generala Organism Intermediar pentru Cercetare, coordoneaza aceasta axa.

Aceasta prioritate are in componenta sa 9 operatiuni. Pana in prezent au fost lansate 6 din cele 9 operatiuni. Dintre acestea, “Sprijin pentru start up-uri si spin -off-uri inovative” este deschis pe toata durata programului, pana la epuizarea bugetului alocat, iar operatiunea “Promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor”, a avut ca termen limita pentru primirea ofertelor 4 martie.

In cadrul intalnirilor organizate de Directia Generala Organism Intermediar pentru Cercetare se vor prezenta:

– Operatiunea 2.1.1 “Proiecte de CD in parteneriat intre universitati/institute de cercetare si intreprinderi”, termen limita de depunere: 4 iunie 2009, buget alocat competitiei: 430 mil lei. Domenii de aplicare: energie, mediu, sanatate, agricultura, siguranta si securitate alimentara, materiale, produse si procese inovative.Beneficiari eligibili sunt intreprinderile care stabilesc cu organizatiile de cercetare un acord de parteneriat pentru realizarea activitatilor de cercetare-dezvoltare.

– Operatiunea 2.1.2 “Proiecte CD de inalt nivel stiintific la care vor participa specialisti din strainatate”, termen limita de depunere: 11 iunie 2009, buget alocat competitiei: 120 mil lei. Domenii de aplicare: energie, mediu, sanatate, agricultura, siguranta si securitate alimentara, materiale, produse si procese inovative, tehnologia informatiei si comunicatiei, biotehnologii, spatiu si securitate.

Beneficiari eligibili sunt institutii de CD/universitati sau intreprinderi si conducatori de proiect reprezentati de specialisti din strainatate angajati pe perioada de derulare a proiectului in institutia gazda.

Propunerile de proiecte se depun la adresa https://structurale.ancs.ro.

Sursa: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.