MDRL va finanta noi locuinte ANL abia dupa finalizarea celor aflate in constructie

ANL, fonduri, locuinte

“Noi am decis la nivelul ministerului ca nu mai incepem lucrari pana cand nu terminam lucrarile. Cea mai mare nebuneala – nu numai pe ANL, ci si pe 577 – era ca se incepeau lucrari “Da-mi si mie ca intru in campanie, sa pun si eu sase caramizi”, toata lumea era vesela, dupa care saltau voturile si nu se intampla nimic. Se degradau si nu mai puteai sa le faci. Cu toate riscurile, curmam practica asta. Terminam ce-am inceput si abia dupa aceea angajam alte lucrari, pentru ca e o nebuneala sa incepi 100.000 de lucrari stiind clar ca n-ai buget sa le termini. Aceasta practica trebuie curmata pentru ca suntem prea saraci ca sa construim ieftin si prost”, a afirmat Razvan Murgeanu.

Pentru constructia de locuinte ANL, statul a alocat in 2009 un buget de doua ori mai mare decat in 2008. “La ANL, bugetul pe anul acesta, cu tot cu credite, angajament, este aproape dublu fata de cel de anul trecut”, a precizat Murgeanu.

Intrebat daca ANL va renunta la instrumentul “locuinte prin credit ipotecar” in contextul in care bancile au inasprit conditiile de creditare, secretarul de stat a raspuns negativ.

“Nu, pentru ca politica Guvernului este sa nu se renunte la credite. Ar fi o tampenie. In schimb, Guvernul poate sa forteze bancile sa fie mai sanatoase la cap, de exemplu. Aici este o chestiune si sa stiti ca se discuta treaba asta”, a afirmat Razvan Murgeanu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.