Discutii referitoare la stadiul implementarii Masurii 322 din cadrul PNDR in judetele Galati si Neamt

PNDR, finantare, APDRP

In cadrul Masurii 322 – “Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”, in primele 3 sesiuni din anul 2008 au fost depuse 545 de proiecte in valoare de 1,18 miliarde de euro si au fost selectate si contractate 127 de proiecte in valoare de 313,9 milioane euro.

Pentru ultima sesiune din anul 2008 au fost depuse 825 proiecte in valoare de 2,1 miliarde euro. Aceste proiecte se afla in procedura de evaluare-selectare la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Secretarul de stat Liviu Harbuz a avut intâlniri cu toti primarii, cu presedintii consiliilor judetene si cu reprezentantii organismelor guvernamentale din judetele Galati si Neamt pentru a se informa asupra problemelor pe care acestia le intâmpina in elaborarea documentatiilor si, de asemenea, asupra posibilitatilor reale de care dispun pentru realizarea investitiilor prin PNDR.

Prin Masura 322 – “Renovarea si dezvoltarea satelor” pot fi finantate proiecte integrate de infrastructura de baza (apa, canalizare, drumuri, energie electrica, gaz), dar si de amenajare a spatiilor publice, servicii pentru populatia rurala (gradinite, aziluri, etc.) sau renovarea monumentelor de patrimoniu.

Sursa: , Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.