Ministerul Mediului a uscat programul Casa Verde

Casa Verde, reabilitare blocuri, Guvern

Mai ales in vremuri de criza, programele de investitii ale statului sunt oportunitati de mentinere pe linia de plutire pentru numeroase companii. Si cum actuala criza a pus pe janta piata imobiliara si a constructiilor, proiecte precum Casa Verde sau reabilitarea termica a blocurilor au fost asteptate de antreprenorii de constructii cu conturile larg deschise.

Casa Verde, proiect pentru care s-a vehiculat initial ideea ca va beneficia de o finantare de 520 de milioane de lei, a fost amanat de mai multe ori. Acum, Ministerul Mediului face un pas inapoi, anuntand ca, de fapt, Casa Verde va tinti cu precadere cladiri ale institutiilor de stat. Mai mult, pe 10 februarie, Nicolae Nemirschi, ministrul mediului, a abrogat ordinul nr. 1339/2008, care reglementa Ghidul de finantare al acestui proiect, consfiintind astfel blocarea lui pana la o data necunoscuta.

“Proiectul este momentan blocat. Se lucreaza la elaborarea unui nou ghid care speram ca va fi gata la sfarsitul acestei luni. Cat priveste banii alocati acestui proiect, tot ce va pot spune este ca nu avem momentan un buget cert ca institutie, asadar nici pentru Casa Verde”, spune Adriana Stroe, reprezentanta a Administratiei Fondului de Mediu.

Mai multe detalii: www.capital.ro

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.